Και τώρα … προσγειωθείτε

3 Min Read

Είναι πολύ εύκολο, αν μπείτε στο «YouTube» η στην ιστοσελίδα «Alexandroupoli on line», να δείτε τι σημαίνει τεράστια πολιτική κωλοτούμπα. Θα απολύσετε τον επαναστάτη Αλέξη Τσίπρα σε πλήρη αγωνιστική έξαρση. Θα τον δείτε και θα τον ακούσετε, ενώπιων ενός σταθμού διοδίων, να συμπαραστέκεται σε εκείνους που «σπανέ τις μπάρες», στα μελή του «Κινήματος Δεν Πληρώνω». Να περιγραφεί το καθεστώς των διοδίων στο ελληνικό οδικό δίκτυο με τα πιο μελανά χρώματα: «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, όπου συντελείτε ένα τεράστιο οικονομικό έγκλημα σε βάρος του λάου». Και να καλεί τους πολίτες σε εξέγερση δια της ανυπακοής. «Η ανυπακοή είναι πλέον ένας δρόμος που θα γίνει μαζικός».

 

- Advertisement -

Μείνετε για λίγο εκεί και απολύστε, όλα αυτά τα επαναστατικά και …χουβαρνταλίδικα, που θα μας απάλλασσαν από τα «χαράτσια των διοδίων». Μαζί με την ανάλυση του κ. Τσίπρα που καταγγέλλει ότι τα διόδια επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις για να «αισχροκερδούν οι μεγαλοεργολάβοι» με τους όποιους διαπλέκεται η πολιτική εξουσία. Ζήστε για λίγο και σεις με τις αυταπάτες, υπεριπτάμενοι στους αιθέρες ενός παραδείσου όπου κανείς δεν θα πλήρωνε διόδια, κανείς δεν θα πλήρωνε ΕΝΦΙΑ και άλλα ωραία και μελίρρυτα. Και μετά, προσγειωθείτε.

 

Μετά διαβάστε τις δηλώσεις των χθεσινών θιασωτών του «δεν πληρώνω» και σημερινών εξουσιαστών, με τις όποιες δικαιολογούν την απόφαση τους να δημιουργήσουν, όχι τρεις-τέσσερις, αλλά 38 σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό.

 

Οι αναγνώστες μου γνωρίζουν πολύ καλά πόσο είχα εναντιωθεί σε αυτές τις ανοησίες. Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2011 έγραφα: «Απέναντι στους εξυπνάκηδες εργολάβους, ή τους χαρτογιακάδες της εξουσίας, που δεν το έχουν σε τίποτα να στήσουν ένα σταθμό διοδίων ακόμη και μέσα στην ίδια πόλη, η λύση δεν είναι οι άλλοι «εξυπνάκηδες» του «δεν πληρώνω» και από πάνω καταστρέφω και την κοινή περιουσία».

 

Πληρώνουν πολλά οι πολίτες, όσοι βεβαίως πληρώνουν τους φόρους τους, ώστε θα ήταν εύλογο το κόστος πανάκριβων, τόσο στην κατασκευή όσο και στην συντήρηση τους, οδικών δικτύων, να καλύπτεται από αυτούς. Και να μη χρειάζονται επιπλέον διόδια. Αλλά οι φόροι «φαγωθήκαν» σε άλλα. Οπότε δεν γίνεται να μην υπάρχουν καθόλου διόδια. Αλλά τουλάχιστον να εκλογικεύουν. Να σταματήσει η κατάχρηση. Και της εξουσίας και των εργολάβων.

 

Και να έχουμε μυαλό, ώστε, αντί του «δεν πληρώνω», να προτιμούμε το «δεν ψηφίζω» όσους με κορόιδεψαν.

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση