Τα βοσκοτόπια ταιριάζουν με… τον τσοπανάκο

3 Min Read

Τι πάθατε με τα βοσκοτόπια της Ιθάκης; Που το βρίσκετε το ανάρμοστο; Μια χαρά την βρίσκω τη σύνδεση τους με το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Συμβατή προς την ιστορία των θεσμών. Ξεχάσατε το διάσημο ηχητικό σήμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, που φιλοξενήθηκε στα χρόνια της γερμανικής κατοχής από την συχνότητα του βρετανικού BBC; «Τσοπανάκος ήμουνα, προβατάκια φύλαγα».

 

- Advertisement -

Μην περιμένετε από μένα να επιτεθώ στον Χρήστο Καλογρίτσα. Δεν το σηκώνει η ψύχη μου. Μετά από όσα ζήσαμε, τον αισθάνομαι κομμάτι δικό μου άνθρωπο. Άλλωστε, για όσα «κουφά» αποκαλύπτονται –αλλά και περισσότερα ακόμη που πρόκειται να αποκαλυφθούν- περί αυτή την περιπέτεια με τις αδειοδοτήσεις και την κατασκευή νέων «καναλαρχών», η ευθύνη βαρύνει λιγότερο εκείνους που σπρώχνονται να μπουν στο «τηλεοπτικό τοπίο» και περισσότερο εκείνους που τους σπρώχνουν. Που τους επέλεξαν για το συγκεκριμένο πολιτικό παιγνίδι. Ώστε να έχουν «δικούς τους» καναλάρχες.

 

Τα κριτήρια επιλογής κάθε άλλο παρά είναι ιδεολογικά. Διότι μπορεί μεν ο Καλογρίτσας να ανήκει στην ευρύτατη Αριστερά, αλλά ο έτερος επιλεγμένος από νωρίς για να πάρει αδεία –σας το είχα γράψει εγκαίρως- ο Ευάγγελος Μαρινάκης, δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο αυτό. Το μόνο «κόκκινο» στοιχείο του είναι το χρώμα του «Θρύλου». Αλλά δεν έχει καμία σημασία που δεν είναι ιδεολογικώς «δικός τους». Αρκεί που είναι «δικός του» άνθρωπος. Εκείνου που κάνει την αναδιανομή του τηλεοπτικού μας πλούτου. Του Νίκου Παππά.

 

Τα πιο αφοσιωμένα μέσα ενημέρωσης, απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση, είναι εκείνα που ελέγχει ο …δεξιός Μαρινάκης. Από τα έντυπα και ραδιοφωνικά «Παραπολιτικά», ως την «Επένδυση» και το «Καρφί», δεν θα ακούσετε η δεν θα διαβάσετε ποτέ αιχμηρή κριτική κατά της κυβέρνησης. Και πως αλλιώς να γινόταν δηλαδή, αφού ο άτυπος «σύμβουλος έκδοσης» δεν είναι άλλος από τον Νίκο Παππά;

 

Τυχαίως καρατομήθηκε ο υπουργός για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης; Η μήπως για το …χατίρι μου;

 

Γιατί να τα βάλω λοιπόν με τον Καλογρίτσα; Επειδή τον επέλεξαν ως πρόβατο επί σφαγή

-όπως άλλοτε ο Ανδρέας τον Πόπωτα και τον Καρανάσο- και αυτός δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει εκείνους που θα μπορουσαν να του πουν «κατσε ρε βλάχο μου μακρια, γιατί θα καμεις τόσους οχτρους όσους δεν βάζει ο νους σου. Και χωρίς κέρδος κέρατα»;

 

 

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

 

Μοιραστείτε την είδηση