Κοινή συνέντευξη τύπου των Δημάρχων Εορδαίας και Κοζάνης για δράσεις που αφορούν το δρώμενο των Μωμόγερων

1 Min Read

Μετά την τιμητική εκδήλωση του Υπουργείου Πολιτισμού προς τα πρόσωπα των δύο  Δημάρχων Κοζάνης Ελευθέριο Ιωαννίδη και Εορδαίας  Σάββα Ζαμανίδη, για την ένταξη του δρώμενου των ΜΩΜΟΓΕΡΩΝ οκτώ Ποντιακών   Συλλόγων της Π.Ε. Κοζάνης στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, οι Δήμαρχοι Εορδαίας και Κοζάνης παραχώρησαν κοινή  συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας , παρουσία των εκπροσώπων των οκτώ Συλλόγων.

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο Δήμαρχος Εορδαίας τόνισε ότι οι δύο Δήμοι σε συντονισμό με τους οκτώ Ποντιακούς Συλλόγους και με τη συνεργασία της Π.Ε. Κοζάνης και της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας, θα διοργανώνουν κοινές δράσεις για την αναβίωση και επέκταση  του εθίμου σε όλη την περιφέρεια.

- Advertisement -

Την ανάγκη προώθησης του εθίμου επεσήμανε στην τοποθέτησή του και ο

Κοζάνης διευκρινίζοντας πως η αρχή θα γίνει με μία εκδήλωση για τους ΜΩΜΟΓΕΡΟΥΣ , που θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη , υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες διοργανώσεις στην Πτολεμαϊδα και σε όλες τις υπόλοιπες  περιοχές.

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε ενημερωτική σύσκεψη για το θέμα αυτό στο Γραφείο του Δημάρχου Εορδαίας.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση