Κινητοποίηση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο από φοιτητές της Κοζάνης

3 Min Read

«Στο τραπέζι» και μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών

Συνάντηση των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου αλλά και στο Δημαρχείο της Κοζάνης, για να παραδώσουν το ψήφισμα τους κατά του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ο Νίκος Θεοφιλόπουλος, γραμματέας του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο υποβαθμίζει πρακτικά τις σπουδές τους αλλά και πως τους προβληματίζει το τι θα γίνει στο μέλλον για τον κάθε απόφοιτο με ό,τι αφορά την εργασιακή του πορεία. «Θα δημιουργηθούν ένα κάρο τμήματα, πολλών βαθμίδων διετών και τριετών κ.ο.κ. και αυτό θα υποβαθμίζει τα επαγγελματικά μας δικαιώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας πως θέλουν να δουν και τι στάση θα κρατήσει το πανεπιστήμιο μας απέναντι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς πρόκειται για ένα περιφερειακό πανεπιστήμιο που αντιμετωπίζει πολλά ζητήματα, σύμφωνα με τους ίδιους, όπως είναι η φοιτητική μέριμνα, τμήματα με λίγους εισακτέους (χημικοί μηχανικοί – μηχανικοί ορυκτών πόρων) ενώ αναφορά έγινε και στο τμήμα μηχανικών σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων όπου ακόμα δεν έχουν κατοχυρωθεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Στη συνάντηση που είχαν με το δήμαρχο Κοζάνης πέραν των θεμάτων που έχουν να κάνουν με το πανεπιστήμιο και την κρατική χρηματοδότηση, συζητήθηκε και το θέμα της έκδοσης μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, με μειωμένο κόστος για όλους τους φοιτητές καθώς είναι κάτι το οποίο απασχολεί δεκάδες φοιτητές. «Είναι μια λύση που πρέπει να δοθεί τώρα, για να δούμε τι θα γίνει και αν θα βρεθεί κάποια λύση και κάποιο έκτακτο κονδύλι το οποίο ζητάμε εδώ και πάρα πολύ καιρό από το δήμο, την περιφέρεια και το πανεπιστήμιο για να καλυφθεί αυτό το κόστος» ανέφερε χαρακτηριστικά και ο ίδιος και καταλήγοντας σημείωσε πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης τους απάντησε πως θα συζητηθούν όλα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας και πως η νέα δημοτική αρχή είναι θετική στο να βρεθεί λύση για το θέμα που τους απασχολεί σχετικά με τη μετακίνηση τους.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση