Κλείστηκε συνάντηση Κ. Γαβρόγλου με Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για τη συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων

3 Min Read

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτη ειδοποιήθηκαν οι Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, για συνάντηση, την Πέμπτη στις 2:30 το μεσημέρι, με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, προκειμένου να οριστικοποιήσουν το τελικό Σχέδιο συγχώνευσης των δύο Ιδρυμάτων, σύμφωνα με το esos.gr
Στις προθέσεις του υπουργού Παιδείας είναι να κλείσει το θέμα και την άλλη εβδομάδα να ανακοινωθεί το τελικό Σχέδιο.
Η τελευταία επαφή Κ. Γαβρόγλου με τους Πρυτάνεις σε ρόλο “γεφυροποιού”
Η τελευταία επαφή που είχαν οι δύο Πρυτάνεις με τον Κώστα Γαβρλογλου ήταν στη Θεσσαλονίκη , στο γραφείο του πρωθυπουργού, στις 19 Νοεμβρίου ,όπου έπαιξε το ρόλο του “γεφυροποιού” στις διαφωνίες μεταξύ του Πανεπιστημίου και ΤΕΙ.
Το esos ήδη έχει δημοσιεύσει κατ’ αποκλειστικότητα τα δύο πορίσματα της “διαμελισμένης” Επιτροπής “Γαβρόγλου” που στάλθηκαν στον υπουργό Παιδείας μέσα σε διαφορά ημερών .
Ο μεν Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντ. Τουρλιδάκης το κατέθεσε τέλη Ιουνίου και δήλωσε ότι αυτό είναι το πραγματικό πόρισμα και διατυπώνει την απορία στο esos γιατί ο Πρύτανης τους ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας κατέθεσε δεύτερο τροποποιημένο πόρισμα στη συνέχεια.
Ο δε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Στ. Γκανάτσιος , έχοντας και την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, κατέθεσε δεύτερο διαφοροποιημένο πόρισμα στις αρχές του Ιούλη.
Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μιλώντας στο esos δήλωσε ότι δεν έχει συμφωνήσει με το αρχικό πόρισμα που στάλθηκε στον υπουργό Παιδείας γι αυτό και δεν το έχει υπογράψει.
Γι αυτό, όπως είπε, στη συνέχεια λίγες ημέρες μετά, στάλθηκε άλλο πόρισμα από το ΤΕΙ, με κάποιες τροποποιήσεις , επί του αρχικού,στον υπουργό Παιδείας.
Σημειώνεται πως και τα δύο πορίσματα φέρουν τα ονόματα όλων των μελών της Επιτροπής “Γαβρόγλου”.
Αυτή η εξέλιξη, αλλά και ο “κορμός” των δύο προτάσεων με 25 τμήματα αντί τουλάχιστον τα μισά, φέρεται να έκανε “μπαρούτι” τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.
Αυτός είναι και ο λόγος που από τον Ιούλιο μέχρι και το Νοέμβριο δεν υπήρχε καμία προσωπική επικοινωνία του υπουργού Παιδείας με τους Πρυτάνεις των δύο Ιδρυμάτων , μ’ εξαίρεση την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Κοζάνη τον Σεπτέμβριο ο πρώην Γενικός Γραμματέας Γ. Αγγελόπουλος.

Μοιραστείτε την είδηση