Κοινή Δήλωση Γ.Γ. Κ.Κ.Ε. Δ. Κουτσούμπα – Γ.Γ. Κ.Κ. Τουρκίας Κ. Οκουγιάν

2 Min Read

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε, χθες  Δευτέρα 11/4, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας Κεμάλ Οκουγιάν, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σε συντροφικό κλίμα, έγινε αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή, εξετάστηκε ιδιαίτερα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, ανταλλάχθηκαν σκέψεις για τη δράση των δύο κομμάτων και την παραπέρα ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

 

Μετά τη συνάντηση εκδόθηκε η ακόλουθη Κοινή Δήλωση:

 

«Τα ΚΚ της Ελλάδας και της Τουρκίας, κάτω από την κοινή σημαία μας, τον Προλεταριακό Διεθνισμό, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών μας καλούμε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με την επέμβαση της καπιταλιστικής Ρωσίας, ενάντια στο ΝΑΤΟ και γενικότερα στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων που σέρνουν τους λαούς στο σφαγείο του πολέμου με την εμπλοκή των χωρών μας.

 

Τουρκία και Ελλάδα εμπλέκονται ενεργά στους σχεδιασμούς της επιθετικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Συμμετέχουν ενεργά στις στρατιωτικές πολεμικές ασκήσεις για την περικύκλωση της Ρωσίας, γίνονται ορμητήρια του ΝΑΤΟ σε βάρος άλλων λαών και, από την άλλη, στόχος αντιποίνων των ανταγωνιστών του. Στο πλαίσιο αυτού του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού εκδηλώθηκε η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, που σήμερα απειλεί να βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή.

 

Η σύγχρονη πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και σε κάθε ιμπεριαλιστική ένωση είναι πάλη για την ειρήνη, τη φιλία των λαών, ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας δυναμώνουν παραπέρα τις θερμές συντροφικές τους σχέσεις και ενισχύουν τις προσπάθειες για την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, την Κοινωνική Συμμαχία με τα καταπιεζόμενα, από τα μονοπώλια, λαϊκά στρώματα με στόχο να αναπτυχθεί η ταξική πάλη, η πάλη για την εργατική εξουσία, για τον σοσιαλισμό, που στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρος και αναγκαίος».

Μοιραστείτε την είδηση