Κόκκινα αυγά και συμβουλές μοίρασε η Τροχαία Κοζάνης

2 Min Read

Κόκκινα αυγά και το ενημερωτικό φυλλάδιο που δημιούργησε η ΕΛ.ΑΣ. με ζωγραφιές και συμβουλές μικρών παιδιών, μοίρασε χθες Μεγάλη Πέμπτη, η Τροχαία Κοζάνης σε διερχόμενους οδηγούς αλλά και πεζούς, μπροστά από την παλιά βιβλιοθήκη αλλά και στην έξοδο της πόλης προς Λάρισα.

Η δράση της Τροχαίας είχε σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, ενόψει της αυξημένης κίνησης του Πάσχα καθώς μετά από δύο χρόνια περιορισμού στις μετακινήσεις και στον τρόπο εορτασμού, η κυκλοφορία των οχημάτων παρουσιάζει αυξητική τάση.

Όπως ενημέρωσε ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, Αστυνόμος Β΄ Λευτέρης Καραδίσογλου από χθες έως και τη Δευτέρα 2 Μαϊου, τίθενται σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα της τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

«Η υπηρεσία μας με βάση το σχεδιασμό των μέτρων του αρχηγείου της Αστυνομίας και τις διαταγές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, θα λάβει αυξημένα μέτρα όλες αυτές τις μέρες, με όλη τη διαθέσιμη δύναμη και με ενίσχυση από άλλες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης. Ειδικότερα αυτές τις μέρες θα είναι αυξημένη η αστυνόμευση του οδικού δικτύου σύμφωνα τις κυκλοφοριακές συνθήκες του οποιοδήποτε σημείου, καθώς και αυξημένη αστυνομική παρουσία μέσα στην πόλη της Κοζάνης λόγω της κίνησης που αναμένεται από τους πολίτες. Συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων αλκοτέστ και επικίνδυνων παραβάσεων. Στο πλαίσιο της εξόδου παρακαλούνται οι οδηγοί να ενημερώνονται πριν την κάθε μετακίνηση τους για τον καιρό, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τον Κ.Ο.Κ.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραδίσογλου.

Απαραίτητα στοιχεία είναι η ζώνη ασφαλείας, το κράνος, το παιδικό κάθισμα και η χαμηλή ταχύτητα.

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση