«Κόσμος»: το νέο κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον

4 Min Read

Παρουσιάστηκε στην Αθήνα ο νέος πολιτικός φορέας του Έλληνα Ευρωβουλευτή των «Πράσινων»

«Κόσμος» ονομάζεται ο νέος πολιτικός πράσινος χώρος που ίδρυσε ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης και σκοπεύει να ενδυναμώσει τον πράσινο οικολογικό κίνημα της χώρας, προκειμένου αυτό να αποκτήσει δυναμική όχι μόνο στις ευρωπαϊκές εκλογές αλλά και στις εθνικές και αυτοδιοικητικές. Η παρουσίαση του νέου κόμματος έγινε στο μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα από τον ίδιο τον Ευρωβουλευτή των Πράσινων και από τα μέλη της προσωρινής διοικούσας την πρώην αντιδήμαρχο Βιέννης Μαρία Βασιλάκου και Λευτέρη Παπαγιαννάκη.

«Οι λύσεις δεν πρέπει να έρχονται από τα πάνω προς τα κάτω αλλά μέσα από ένα νέο τρόπο συνεργασίας και έχουμε δει ότι τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη ο κόσμος απομακρύνεται από την πολιτική, γιατί δεν βρίσκει κάπου να ακουμπήσει, δεν βρίσκει κάπου να συζητήσει, δεν βρίσκει κάπου να ακουστούν οι ανάγκες του. Εμείς δεν ερχόμαστε να πούμε ότι οι ιδέες μας είναι καλύτερες. Δεν μπορούμε με εργαλεία του παρελθόντος να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση του παρόντος και είναι κρίμα γιατί σε όλον τον κόσμο υπάρχουν δυνάμεις που έχουν τις λύσεις και μπορούν να μας πάνε σε συνθήκες πολύ καλύτερες για όλο τον κόσμο, για όλους τους ανθρώπους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Κόκκαλης.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της «ένωσης» του πράσινου χώρου στην Ελλάδα λέγοντας πως «δυστυχώς το πράσινο κίνημα δεν κατάφερε να εδραιωθεί. Χιλιάδες άνθρωποι προσπάθησαν και έδωσαν μάχες όλα αυτά τα χρόνια και κέρδισαν πράγματα αλλά σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε πράσινες κουκίδες διάσπαρτες σε ένα σκηνικό {…} Αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε, ότι στη χώρα μας λείπει. Δεν έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσουμε έναν φορέα ο οποίος θα είναι ανταγωνιστικός, θα είναι αποτελεσματικός, θα λειτουργεί επαγγελματικά, θα στηρίζεται πάνω στην επιστήμη, θα στηρίζεται πάνω στις λύσεις και θα έχει στο επίκεντρό του την προστασία του πλανήτη. Αυτό που μπορούμε και πρέπει και οφείλουμε να προστατεύσουμε είναι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ανθρώπινη οικονομία, την ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη περιουσία» ανέφερε.

Ο επικεφαλής του “ΚΟΣΜΟΣ” Πέτρος Κόκκαλης (αριστερά) με τον πρώην Δήμαρχο Κοζάνης και υποψήφιο Ευρωβουλευτή Λευτέρη Ιωαννίδη (δεξιά)

Η ομιλία του κ. Κόκκαλη είχε αναφορές στις πλημμύρες της Θεσσαλίας, στις απειλές λόγω κλιματικής αλλαγής, στις πυρκαγιές στον Έβρο και στην Βόρεια Εύβοια και γενικά σε απειλές και καταστάσεις που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε λόγω της αβεβαιότητας. Έδωσε έμφαση στην συμμετοχή των νέων στα ζητήματα αυτά και σε μια προσπάθεια για σεβασμό του κράτους δικαίου, του περιβάλλοντος, της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατίας που θα προκύψει από την συμμετοχή.

«Πρέπει να δώσουμε και να κερδίσουμε τις μάχες που δεν μας γυρίζουν πίσω σε έναν δρόμο που ξέρουμε ότι είναι αδιέξοδος, ο οποίος ξέρουμε ότι φέρνει μεγαλύτερες ανισότητες, μεγαλύτερες ανασφάλειες και μεγαλύτερους κινδύνους για όλους μας. Σε έναν δρόμο που δεν φτιάχνει πια ανθρώπους ευτυχισμένους και υγιείς, αλλά οδηγεί σε μια μεγαλύτερη εξαθλίωση και της μεσαίας τάξης και ειδικά των πιο οικονομικά ευάλωτων» είπε ο κ. Κόκκαλης ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου πολιτικού χώρου βρέθηκε και ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το «Κόσμος» στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση