Κώστας Κυριακίδης στο ΘΕΜΑ 104,6: Η επιχειρηματικότητα δεν θα αντέξει αν δεν παρθούν γενναία μέτρα στήριξης

2 Min Read

«Η Κοζάνη είναι μία μεγάλη πόλη με πολλές υπηρεσίες, πολλούς υπαλλήλους. Έχουμε πολλούς επισκέπτες λόγω των υπηρεσιών στην πόλη μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι θερμοκρασίες έχουν φτάσει στο μηδέν, ίσως και αυτό ευνοεί τη διασπορά του ιού. Για να μην κρυβόμαστε, υπήρξε κάποια χαλάρωση από κάποιους συμπολίτες μας και μας έφεραν σε αυτήν την απόφαση των ειδικών», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή του Γιάννη Αντύπα ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κοζάνης, Κωνσταντίνος Κυριακίδης.

Όσον αφορά στην επιβολή αυστηρού lockdown στην περιοχή, ο κ. Κυριακίδης τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ σκληρά τα μέτρα για ακόμη μία φορά, μέτρα τα οποία ισοπεδώνουν την επιχειρηματικότητα. Η επιχειρηματικότητα δεν θα αντέξει αν δεν παρθούν γενναία μέτρα, μέτρα τα οποία θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις για να στηρίξουν και οι επιχειρήσεις τις θέσεις εργασίας».

- Advertisement -

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας του Δήμου Κοζάνης σημείωσε ότι «στην Κοζάνη γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη λαϊκή της χώρας με 340 εκθέτες και αυτό σημαίνει ότι οι μισοί και πλέον είναι επισκέπτες από άλλες περιοχές. Εδώ και πάρα πολύ καιρό λέγαμε στους ειδικούς να μην επιτρέπονται, ειδικά από περιοχές με αυξημένα κρούσματα, να έρχονται στην Κοζάνη», τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να ελεγχθεί μία λαϊκή που έχει 300 εκθέτες, 5.000 επισκέπτες και 3 χλμ μήκος».

«Δεν έχουμε ζήσει καλοκαίρι, δεν θα ζήσουμε γιορτές, δεν βλέπουμε τους δικούς μας ανθρώπους, η οικονομία έχει καταστραφεί. Στην Κοζάνη, τα τελευταία χρόνια ζούμε την απολιγνιτοποίηση, χιλιάδες θέσεις εργασίας χαμένες. Αν δεν στηριχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας, τα πράγματα θα είναι τραγικά για την πόλη μας. Ένας στους τρεις δεν θα ανοίξει την επιχείρηση», πρόσθεσε.

Μοιραστείτε την είδηση