Κοζάνη και Braunsbedra συνεχίζουν τη συνεργασία στην κυκλική οικονομία

2 Min Read

Συνεχίζουν τη συνεργασία τους, με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, οι Δήμοι Κοζάνης και Braunsbedra στα θέματα κυκλικής οικονομίας και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι εκπρόσωποι της αποστολής του Δήμου Κοζάνης είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις και επισκέψεις στο Braunsbeda και να έρθουν σε επαφή με χρήσιμα παραδείγματα εφαρμογής πράσινων πολιτικών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

H αποστολή του Δήμου Κοζάνης με επικεφαλής το Δήμαρχο Λάζαρος Μαλούτας επισκέφτηκε την εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων Rhein-Hunsrück Entsorgung (RHE), ενώ επισκέφθηκε το κέντρο θέρμανσης στο σχολικό κέντρο Simmern. Ακολούθως, η αποστολή επισκέφτηκε τον παλιό ΧΥΤΑ της περιοχής, ο οποίος έχει επιχωματωθεί και όπου υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για περιβαλλοντική εκπαίδευση, ένα κτίριο ανάκτησης ενέργειας και ένα οργανωμένο φωτοβολταϊκό πάρκο, φωτεινά παραδείγματα για τη μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη και οικολογική εποχή. Μεταξύ άλλων επισκέψεις έγιναν σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντας, όπως το Neukirch-Külz, όπου παρουσιάστηκε το τοπικό δίκτυο τηλεθέρμανσης με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και η Πανεπιστημιούπολη Birkenfeld, το πιο «πράσινο» campus της Ευρώπης.

Τέλος, στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο  του Δημάρχου Braunsbedra, Holger Geithner, και  εκπροσώπους της Περιφέρειας Saalekreis και της εταιρείας Ενέργειας, Ύδρευσης και Αποχέτευσης Geiseltal (EWAG), ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και η αποστολή του Δήμου Κοζάνης συζήτησαν τους τρόπους ανάδειξης μιας πρώην λιγνιτικής περιοχής σε τουριστικό προορισμό, το ζήτημα του δημογραφικού που προκαλεί έλλειψη διαφόρων τεχνικών ειδικοτήτων, τα θέματα της βιομηχανικής κληρονομιάς  αλλά και τη συνεργασία των δύο Δήμων στο πλαίσιο των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Μοιραστείτε την είδηση