Με πιστοποίηση ISO οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης- κατά πλειοψηφία ο απολογισμός

3 Min Read

 Την βελτίωση των οικονομικών του Δήμου Κοζάνης δείχνουν τα στοιχεία του Οικονομικού Απολογισμού για το έτος 2016 σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Βαλαή. Τα οικονομικά στοιχεία παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης και εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τον κ. Βαλαή ο απολογισμός του 2016 έχει θετικό πρόσημο και αυτό αποδεικνύεται από τη μείωση των υποχρεώσεων του Δήμου κατά 700χιλ. ευρώ, την εξυπηρέτηση υποχρεώσεων που έρχονται από το παρελθόν μέσω δικαστικών αποφάσεων και  την καλή ρευστότητα του Δήμου.

- Advertisement -

Παράλληλα ανέφερε πως  ο χρόνος αποπληρωμής των προμηθευτών του Δήμου κατά μέσο όρο είναι 45 μέρες, γεγονός που κάνει το Δήμο ελκυστικό πελάτη για την τοπική αγορά και παράλληλα επιτυγχάνονται χαμηλότερες τιμές.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης έκανε λόγο για μια σημαντική και εμφανή  προσπάθεια του Δήμου να βελτιώσει τα οικονομικά νούμερα αλλά και την οικονομική διαχείριση κάνοντας βαθιές αλλαγές σε πρόσωπα και σε διαδικασίες.

Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως στις επόμενες μέρες η Οικονομική Υπηρεσία θα λάβει πρώτη σε όλη τη χώρα πιστοποίηση ISO, που αποδεικνύει πως ο Δήμος έχει ξεκάθαρες οικονομικές διαδικασίες.

Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Ο Δήμος πατάει γερά οικονομικά στα πόδια του, μαύρα σκοτεινά σημεία του παρελθόντος δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν ποτέ. Έχουν μπει οι βάσεις για να λειτουργούν οι υπηρεσίες μας άψογα και για αυτό είμαστε πολύ ικανοποιημένοι».

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Κώστας Κυτίδης τόνισε πως ο Δήμος δεν παρουσίαζε  τριμηνιαίες καταστάσεις στην Οικονομική Επιτροπή, γεγονός που δυσκόλεψε την παρακολούθηση της οικονομικής πορείας του Δήμου, και υπογράμμισε ότι η παράταξή του ψηφίζει λευκό, όπως και στον προϋπολογισμό καθώς δεν έχει εκείνα τα πολιτικά στοιχεία για να μπορέσει να δώσει κάτι παραπάνω στην τοπική οικονομία.

Εν τω μεταξύ ένταση σημειώθηκε προς στιγμήν με αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή του Δημοτικoύ Συμβουλίου Κοζάνης, όταν  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Ελπίδα Κοεμτζίδου και Κώστας Κυριακίδης διαμαρτυρήθηκαν έντονα κάνοντας λόγο για αόριστες αναφορές και υπονοούμενα, με αφορμή την τοποθέτηση του Δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε επι λέξη «δεν σας συμφέρει να ανοίξουμε την κουβέντα για την περίοδο 2011-2014».

 ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Μοιραστείτε την είδηση