Κοζάνη Τόπος Να Ζεις: Η ώρα των ευθυνών για το ΔΗΠΕΘΕ έφτασε χθες κύριε Μαλούτα

2 Min Read

Με την από 07.06.2022 απόφασή του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και  Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Ν. Γιατρομανωλάκης, απορρίπτει εκ νέου την πρόταση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για την πρόσληψη καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Είναι η δεύτερη κατά σειρά απόρριψη σε χρονικό διάστημα δυόμιση μηνών, χρόνος απραξίας που χάθηκε σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης είτε επειδή η πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ αδυνατεί να κατανοήσει το περιεχόμενο μιας απορριπτικής απάντησης και την ερμηνεύει διασταλτικά και κατά το δοκούν, είτε λόγω εμμονικής προτίμησης σε συγκεκριμένο πρόσωπο για την θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Με αυτά τα δεδομένα, η Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Λ. Μαλούτας, για να είναι τουλάχιστον συνεπής ως προς τις δημόσιες δεσμεύσεις του, έχει τις παρακάτω επιλογές:

·         ή να αναλάβει δημόσια την ευθύνη για το ότι το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης συνεχίζει να μένει χωρίς Καλλιτεχνικό Διευθυντή εδώ και 6,5 μήνες με ό.τι αυτό συνεπάγεται,  να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του Προέδρου του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ και να επαναπροκηρύξει  τη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή,

·         ή να συνεχίσει να αδιαφορεί θεωρώντας ότι όλα βαίνουν καλώς αφήνοντας τον χρόνο να περνάει άπρακτος σε βάρος του ΔΗΠΕΘΕ και του πολιτισμού στον τόπο μας γενικότερα.

Κύριε Μαλούτα, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει η ώρα των ευθυνών για την κατάσταση στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης έφτασε χθες!

Είναι καιρός να δώσετε λύση και να σταματήσετε την απαξίωση και τον διασυρμό ενός θεσμού που αγαπήθηκε από τους κατοίκους του Δήμου Κοζάνης και με τη σειρά του στήριξε και αναβάθμισε τον πολιτισμό στην περιοχή μας τα τελευταία 25 χρόνια.

Η ευθύνη είναι ξεκάθαρα και ολοκληρωτικά δική σας!–

Δημοτική Κίνηση

‘Κοζάνη – Τόπος να ζεις’
Μοιραστείτε την είδηση