Κρούσματα παραπλανητικών επιστολών σε επαγγελματίες – Τι συμβουλεύουν οι λογιστές

1 Min Read


Να είναι προσεκτικοί συμβουλεύουν τους πελάτες τους οι επαγγελματίες του φοροτεχνικού κλάδου, καθώς το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν κρούσματα παραπλανητικών επιστολών.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των επαγγελματιών έχει ως εξής:
Τις τελευταίες μέρες αρκετοί επιχειρηματίες της πόλης μας έλαβαν μια επιστολή γραμμένη στα αγγλικά από μια εταιρεία με την επωνυμία EUROPEAN BUSINESS NUMBER, η οποία τους ζητούσε την επιβεβαίωση των στοιχείων τους και την υπογραφή ενός εντύπου. Η εμφάνιση καθώς και το κείμενο της επιστολής, δίνουν την εντύπωση επίσημης επιστολής από κάποιον ευρωπαϊκό φορέα.
Η επιστολή καθώς και το έντυπο που τη συνοδεύει, έχουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία της εκάστοτε επιχείρησης, ζητούν από επιχειρηματίες να συμπληρώσουν τον Α.Φ.Μ. τους και να υπογράψουν ένα έντυπο- συμβόλαιο για να γίνει η καταχώριση της επιχείρησης στην ιστοσελίδα www.e-b-n.eu.

Στα ψιλά γράμματα αναφέρεται πως το ετήσιο κόστος διαφήμισης- γιατί αυτό αφορά αυτή η επιστολή- είναι 771 ευρώ, η σύμβαση έχει τριετή διάρκεια και συνεχίζει να ανανεώνεται αυτόματα αν δεν υπάρξει γραπτό αίτημα για τη διακοπή της.

Επομένως, συνιστούμε στους επαγγελματίες

να συμβουλεύονται τον λογιστή ή τον δικηγόρο τους όταν λαμβάνουν επιστολές από άγνωστους φορείς
να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με το τι υπογράφουν και πού το αποστέλλουν

Μοιραστείτε την είδηση