Λ. Ιωαννίδης: Κατεύθυνση της δημοτικής αρχής η απαξίωση του έργου μας

2 Min Read

Την πρώτη αντιπαράθεση της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου ανάμεσα στο Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευτέρη Ιωαννίδη, πυροδότησαν οι δηλώσεις του κ. Μαλούτα στο «Χρόνο» στις οποίες ουσιαστικά κατηγόρησε την προηγούμενη Δημοτική αρχή για «ανύπαρκτες χρηματοδοτήσεις» από το ΕΣΠΑ. Ο κ. Μαλούτας μάλιστα συνέκρινε τις χρηματοδοτήσεις με τις αντίστοιχες του 2014, εποχή που ο Δήμος είχε 100εκ. ευρώ εντάξεις.
Τη δική του απάντηση, μιλώντας στο Γιώργο Τριανταφύλλου, έδωσε ο Λευτέρης Ιωαννίδης.
«Το ζήτημα του νέου ΕΣΠΑ είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και σημαντικό και νομίζω πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται απλοϊκά. Διάβασα τις δηλώσεις του κ. Μαλούτα και ξεκινώ να πιστεύω πως μια από τις κατευθύνσεις της νέας Δημοτικής πλειοψηφίας είναι και η απαξίωση όλων όσων βρήκε από τη δική μας θητεία.
Πράγματι το ποσό των εντάξεων στο προηγούμενο ΕΣΠΑ ήταν μεγάλο και το αναγνωρίζουμε. Έργα όμως εκ των οποίων τα περισσότερα ο σχεδιασμός και οι μελέτες ξεκίνησαν πολλά χρόνια πίσω, ίσως και πάνω από 15 χρόνια.
Το 2014, ένα χρόνο πριν την ονομαστική λήξη του προηγούμενου ΕΣΠΑ, παραλάβαμε την εκτέλεση των έργων στο 30% και τα φέραμε εις πέρας.
Επί της ουσίας για το τρέχον ΕΣΠΑ από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Μαλούτα, παραλάβαμε ελάχιστα πράγματα.
Αυτή τη στιγμή παραδώσαμε ένα σύνολο μελετών και έργων υπό ένταξη ή ενταγμένα μεγάλης αξίας. Ενδεικτικά να αναφέρω την ανάπλαση του χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 8,9εκ. ευρώ».
Ο κ. Ιωαννίδης μάλιστα κάλεσε το Δήμαρχο Κοζάνης να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
« Αυτό που θα πρότεινα είναι να κάναμε μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ειδικά για το θέμα του τρέχοντος ΕΣΠΑ και να δούμε εκεί τι παραλάβαμε το 2014 και ποια είναι η σημερινή κατάσταση».
Ο πρώην Δήμαρχος κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει τους δημότες της Κοζάνης για το ποιά θα είναι η νέα στρατηγική του Δήμου Κοζάνης και το αντίστοιχο σχεδιασμό της.

Μοιραστείτε την είδηση