Βολές του Λάζαρου Μαλούτα κατά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής: Ανύπαρκτες οι χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ

2 Min Read

Λίγες μέρες έχουν περάσει από την περασμένη Δεύτερα όταν ο Λάζαρος Μαλούτας ανέλαβε και πάλι τη θέση του Δημάρχου Κοζάνης και τη ευθύνη διοίκησης του Δήμου. Ο Λάζαρος Μαλούτας μίλησε στο Γιώργο Τριανταφύλλου για τα πρώτα συμπεράσματα που έβγαλε αλλά και το πως αντιμετωπίζει προσωπικά τη νέα αυτή πρόκληση.
«Όπως είναι φυσικό η ζωή τρέχει. Και αυτά που έτρεξαν στα τελευταία 5 χρόνια δεν είναι λίγα αλλά αντιθέτως είναι σημαντικά. Σημαντικότερη αλλαγή σχετίζεται με την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, η οποία δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί δραματικά και αυτό το βλέπουμε γύρω μας, με αφορμή και τη συρρίκνωση και τον περιορισμό δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, γεγονός που έχει δραματικές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής» επεσήμανε ο Δήμαρχος Κοζάνης.
Ο κ. Μαλούτας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση, που παρέλαβε όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις του Δήμου.
« Όπως είναι φυσικό, στην τοπική αυτοδιοίκηση όπως και στη ζωή, τίποτα δεν τρέχει με τον αυτόματο πιλότο και για αυτό υπάρχουν τα στελέχη των Δήμων και οι υπάλληλοι, που εξασφαλίζουν το έργο αλλά υπάρχουν και οι αιρετοί, που θέτουν τις προτεραιότητες και διεκδικούν.
Φοβάμαι πως ενώ η προηγούμενη δημοτική αρχή της Ενότητας άφησε το 2014 το Δήμο με μια προίκα πολλών έργων ενταγμένων στο ΕΣΠΑ με χρηματοδοτήσεις, που άγγιζαν τα 100εκ. ευρώ, σήμερα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Τα έργα που είναι ενταγμένα και χρηματοδοτούμενα στο ΕΣΠΑ είναι ανύπαρκτα. Αυτό δημιουργεί ένα πρόσθετο βάρος και φορτίο για εμάς. Πρώτη μας προτεραιότητα από Δεύτερα, όταν θα έχουν οριστεί και οι νέοι Ανιδήμαρχοι, είναι μα σκύψουμε πάνω στα προβλήματα, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες να δούμε και να κατανοήσουμε την έκταση τους έτσι ώστε να άλλαξε η φορά των πραγμάτων».
Όσον αφορά τον ίδιο κατέληξε λέγοντας πως «σε προσωπικό επίπεδο, έχοντας περάσει και 5 χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης, όλα τα πράγματα τα βλέπω με διαφορετική ματιά, με μεγαλύτερη εμπειρία και ελπίζω με περισσότερη σοφία ώστε να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη σε αυτήν την περίοδο».

Μοιραστείτε την είδηση