Λ. Ιωαννίδης: Στις 20 μέρες ο χρόνος αποπληρωμής των προμηθευτών του Δήμου

2 Min Read

To βράδυ της Τετάρτης συζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Οικονομικό Απολογισμό του 2016. Έναν απολογισμό που αποτύπωσε πλήρως την οικονομική πρόοδο του Δήμου!

Μια χρονιά στην οποία μειώθηκαν σημαντικά οι υποχρεώσεις του Δήμου, έχοντας ταυτόχρονα και πολύ καλή ρευστότητα παρά το γεγονός πως εξυπηρετούμε και υποχρεώσεις του παρελθόντος που μας έρχονται με δικαστικές αποφάσεις.

- Advertisement -

Ο Δήμος επίσης κερδίζει και ένα στοίχημα. Να γίνει ελκυστικός πελάτης. Το 2016 ο μέσος όρος αποπληρωμής των προμηθευτών, της τοπικής μας αγοράς δηλαδή στο μεγαλύτερο μέρος, ήταν 45 μέρες από την έκδοση τιμολογίου.
Σήμερα είναι 20 μέρες!

Αυτό σημαίνει ότι όσοι συναλλάσσονται με το Δήμο ξέρουν ότι θα πληρωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό οδηγεί σε αύξηση των προμηθευτών και σε μείωση των τιμών!

Πως έγιναν αυτά;
Με τη συνειδητή μας απόφαση να κάνουμε βαθιές αλλαγές σε πρόσωπα και σε διαδικασίες και να αφήσουμε πίσω ότι «πλήγωνε» το Δήμο. Δίνοντας στην Οικονομική Υπηρεσία τη δυνατότητα να εργάζεται με σύγχρονους όρους και χωρίς παρεμβάσεις.

Και κυρίως με τη βούληση και θέληση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας να αλλάξουν σελίδα.

Όλα αυτά θα πιστοποιηθούν και σε λίγες μέρες με την πιστοποίηση ISO της Οικονομικής Διαχείρισης , την πρώτη τέτοια πιστοποίηση σε Δήμο της χώρας.

Ο Δήμος Κοζάνης Κινείται!

Μοιραστείτε την είδηση