Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Δήμο Εορδαίας

1 Min Read


Με θρησκευτική κατάνυξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και ο καθαγιασμός των υδάτων στο Δήμο Εορδαίας.
Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν και εφέτος το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου , για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
Οι 35 κολυμβητές , μέλη της Ακαδημίας, βούτηξαν στα νερά της θερμαινόμενης πισίνας για να πιάσουν το Σταυρό που έριξε ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Χρυσόστομος , ενώ ο τυχερός ο οποίος ανέσυρε τον Σταυρό ήταν ο 16 χρονος κολυμβητής Κωνσταντίνος Δελημάνης .
Υγεία, φώτιση και δύναμη προς όλους τόνισε στο μήνυμά του ο Πατήρ Χρυσόστομος.
«Ο νέος χρόνος να φέρει μία καινούργια και ελπιδοφόρα σελίδα για τον τόπο μας », ευχήθηκε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης , συγχαίροντας τον νεαρό μαθητή που ανέσυρε τον Σταυρό.
Να σημειωθεί ότι η όλη διοργάνωση στο κολυμβητήριο ήταν άψογη, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις για τον καθαγιασμό των υδάτων πραγματοποιήθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας, όπου πολλοί νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού.

Μοιραστείτε την είδηση