Λαϊκή Ενότητα Εορδαίας: Στις 15 Μάη γεμίζουμε τις πλατείες

3 Min Read

Η Λαϊκή Ενότητα Εορδαίας στηρίζει το αντίστοιχο διαδικτυακό κάλεσμα πολιτών της πόλης μας και καλεί τους Πολίτες της Εορδαίας σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας στις 7μμ

Αυτόματες περικοπές δαπανών – δηλαδή μισθών και συντάξεων– αλλά και νέα φορολογικά μέτρα σε περίπτωση απόκλισης από το στόχο του 3,5% πλεονάσματος το 2018 συμφωνήθηκε στο Eurogroup – O Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέλαβε να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα με τον «αυτόματο κόφτη» πριν από το επόμενο Eurogroup της 24ης Μαϊου ώστε να προχωρήσει η αξιολόγηση.

Τη θεσμοθέτηση ενός ιδιαίτερα σκληρού μηχανισμού αυτόματης περικοπής δαπανών, για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει το δικαίωμα παρέμβασης ή μονομερών ενεργειών και τον οποίο θα συμπληρώνουν μία σειρά μόνιμων μέτρων, που θα αφορούν όχι μόνο περικοπές αλλά και αυξήσεις εσόδων (σ.σ.: αυξήσεις φόρων), απαιτεί από την κυβέρνηση το Eurogroup, όπως αποκαλύπτεται από την επίσημη ανακοίνωσή του.

Το Eurogroup καλεί την ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές να ολοκληρώσουν εντός των επόμενων ημερών την προεργασία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, συμπεριλαμβανομένου του προληπτικού μηχανισμού περικοπής των δαπανών για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Υπ’ αυτό το πρίσμα,το Eurogroup αναμένει να λάβει πολύ σύντομα το προσχέδιο του νέου Μνημονίου που θα προσαρτηθεί στο κείμενο της συμφωνίας. Το προσχέδιο του αποκαλούμενου μνημονίου-κάβα θα περιλαμβάνει την τελική πλήρη λίστα με τα προαπαιτούμενα, όπως επίσης και την αναφορά εκπλήρωσης των όρων της πρώτης αξιολόγησης. Εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να κάνουν άμεσα βήματα για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων-συμπεριλαμβανομένης και της νομοθέτησης της συμφωνίας. Με την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτουμένων από τις ελληνικές αρχές, το Eurogroup θα είναι έτοιμο να υποστηρίξει την εκταμίευση της δεύτερης δόσης από το δανειοδοτικό πρόγραμμα του ESM.

Αρκετά! Ως εδώ!

Η ΛΑΕ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, την πρωτοβουλία «#ΑΡΚΕΤΑ» που επιχειρεί να συντονίσει μια μεγάλη κινητοποίηση σε πολλές πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού και παγκόσμιου συντονισμού κινητοποιήσεων, στις 15 Μάη.

Η κινητοποίηση αυτή προσπαθεί να γενικεύσει τις λαϊκές αγρυπνίες που ξεκίνησαν στη Γαλλία με αφορμή τα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα της Γαλλικής κυβέρνησης. Στη χώρα μας έχουμε πολύ περισσότερους λόγους για να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση λόγω της πλημμυρίδας των, μόλις πρόσφατα, ψηφισθέντων αντεργατικών μέτρων αλλά και του νέου αντιλαϊκού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να περάσει η ελληνική κυβέρνηση πριν από το Eurogroup της 24ης Μάη.

Η ΛΑΕ καλεί την νεολαία, τους εργαζόμενους, όλα τα θύματα των μνημονίων, τα συνδικάτα τα κινήματα να συμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ.

Μοιραστείτε την είδηση