Λαμπρός εορτασμός Αγίας Μαρίνας Τσοτυλίου στο Δήμο Βοΐου

1 Min Read

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στο Τσοτύλι του Δήμου Βοίου παραμονή και ανήμερα της εορτής.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου και Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Παύλου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, με την παρουσία των Αρχών του τόπου, κληρικών, πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος πιστών.

- Advertisement -

Ακολούθησαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία Τσοτυλίου από τον Φιλαθλητικό Ορειβατικό Σύλλογο Εράτυρας ¨¨η Σέλτσᨨ και τον Ποντιακό Σύλλογο Τσοτυλίου και Περιχώρων.

Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος,ο βουλευτής του νομού Θεοφύλακτος Ιωάννης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου και Τοπικοί Σύμβουλοι, και πλήθος κόσμου.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Λειτουργία,ιερουργούντων των ιδίων μητροπολιτών και ακολούθησε κέρασμα για όλο τον κόσμο στην αίθουσα της εκκλησίας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με έντεχνη και ροκ συναυλία στην Πλατεία Τσοτυλίου.

Μοιραστείτε την είδηση