Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στο Τσοτύλι – Τι είπε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης για το πρόγραμμα στήριξης πολύτεκνων οικογενειών

2 Min Read

O εορτασμός της Αγίας Μαρίνας πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και συμμετοχή κόσμου, όπως κάθε χρόνο, στο Τσοτύλι, παρουσία των Μητροπολιτών Σιατίστης και Σερβίων και Κοζάνης.
Το πρωί της Τρίτης τελέστηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στις πέντε το απόγευμα έγινε Ποδηλατάδα στην πλατεία Τσοτυλίου.
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με μουσική βραδιά με την Νατάσα Καραγιάννη και τον Γιάννη Παπαευαγγέλου, στον Κεντρικό πεζόδρομο.
Τι ανέφερε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος για το πρόγραμμα για τις πολύτεκνες οικογένειες
Κατά την ομιλία του με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης αναφέρθηκε στην εξέλιξη του προγράμματος στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών που υλοποιεί εδώ και καιρό η Μητρόπολη. «Μια οικογένεια από την Αυστραλία χάρισε σπίτι και οικόπεδο στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, στο οποίο στο τέλος Αυγούστου θα εγκατασταθεί η πρώτη επταμελής οικογένεια. Πριν τον Αύγουστο μια οικογένεια με οκτώ παιδιά θα εγκατασταθεί στο χωριό Χορηγός σε σπίτια που δωρήθηκαν» είπε ο Μητροπολίτης.
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, η Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε πολύτεκνες οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, από την Αθήνα, προσφέροντας τους σπίτια σε εγκαταλελειμμένα χωριά της περιοχής Βοΐου.
«Ας ευχηθούμε η Αγία να ευλογήσει αυτόν τον τόπο και να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη» κατέληξε ο Μητροπολίτης.

Μοιραστείτε την είδηση