Λαμπρός ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Κοζάνη

straboy
από straboy
2 Min Read

Με λαμπρότητα και παρουσία της Υπουργού Μακεδονίς Θράκης Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

«Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία, πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά», τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου. «Και τους τιμούμε», πρόσθεσε, «και στο σήμερα, υψώνοντας ένα τείχος απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό».

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Δημητριάδης και Γιάννης Θεοφύλακτος και ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, αυτοδιοικητικοί της πόλης και του νομού, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου. Μετά το τέλος της παρέλασης, μαθητές δημοτικού και γυμνασίου και λυκείου χόρεψαν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης παραδοσιακούς χορούς.

Στις δηλώσεις της στο δημαρχείο, η κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας: «Εμείς ψηφίσαμε τη συμφωνία των Πρεσπών ως κυβέρνηση, πιστεύουμε στη Συμφωνία των Πρεσπών ως κυβέρνηση και θα αποδείξουμε το αμέσως επόμενο διάστημα ότι αυτή η συμφωνία είναι η συμφωνία που βάζει πραγματικά τη Μακεδονία, τόσο τη Δυτική, όσο και την Κεντρική, αλλά και την Ανατολική, στο επίκεντρο της ΝΑ Ευρώπης, ανοίγει τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης, ανοίγει τις δυνατότητες και στις τρεις περιφέρειες για περισσότερη ανάπτυξη, για περισσότερες δουλειές».

Η υφυπουργός αναφέρθηκε και σε συναντήσεις που θα έχει τόσο με το δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη όσο και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη για ζητήματα της περιοχής, σημειώνοντας πάντως ότι με την ιδιότητα της, ως υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και πάλι στο μέλλον την περιοχή καθώς, όπως τόνισε, «ο ρόλος του ΥΜΑΘ είναι και αυτός, δηλαδή ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου στις τρεις περιφέρειες της χώρας, την Κεντρική, τη Δυτική και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε την είδηση