Λαζ. Μαλούτας: Αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, πάλι…

2 Min Read

Συνεχίζοντας την τακτική προηγούμενων χρόνων ο κ. Ιωαννίδης και η δημοτική πλειοψηφία αποφάσισαν και νέα αύξηση για τα ανταποδοτικά τέλη (καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμός) και για το 2018 ύψους 5%.
Έτσι οι πολίτες του Δήμου θα κληθούν να καταβάλουν πάλι αυξημένα τέλη για το νέο έτος σε μια περίοδο που τα πενιχρά τους εισοδήματα συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο.
Η μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων, που μας κατατάσσει στην πρωτοπορία της πατρίδας μας στον τομέα αυτό, ήταν από χρόνια γνωστό ότι θα λειτουργούσε από το 2017 και βεβαίως ότι θα προκαλούσε αύξηση του κόστους διαχείρισης.

Η δημοτική αρχή όμως, στον 4ο χρόνο της θητείας της :
• Δεν κατάφερε να μειώσει καθόλου την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον δημοτικό φωτισμό, που παραμένει στα επίπεδα του 2014, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες (LED).
• Συνεχίζει την πολιτική των αυξήσεων παρά την μείωση του εργατικού κόστους στην καθαριότητα, αφού στην τρέχουσα δημοτική περίοδο οι εργαζόμενοι στον οδοκαθαρισμό προέρχονται από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας και δεν πληρώνονται από το δήμο.
• Δεν προχώρησε σε άλλες δράσεις περιορισμού του κόστους λειτουργίας των ανταποδοτικών υπηρεσιών.
Συνέπεια των παραπάνω είναι ότι όλες οι αυξήσεις του κόστους διαχείρισης να μετακυλίονται στους πολίτες και μόνον, αφήνοντας απ΄ έξω τα τέλη για τους ΑΗΣ Καρδιάς και Αγίου Δημητρίου που παραμένουν ανέγγιχτα !!! (σύμφωνα με την απόφαση της δημοτικής αρχής που διαπραγματεύεται “σκληρά” με τη ΔΕΗ …)

Και ενώ ο Υπουργός Περιβάλλοντος συνεχίζει την τακτική της αναστολής επιβολής του τέλους ταφής στα απορρίμματα που οδηγούνται χωρίς επεξεργασία σε ΧΥΤΑ, δηλαδή όλης της υπόλοιπης Ελλάδας, οι πολίτες της Κοζάνης, όλοι οι Δυτικομακεδόνες, καλούνται να πληρώσουν αυξημένα τέλη.
Είναι ολοφάνερες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για τις εξελίξεις αυτές.

Μοιραστείτε την είδηση