Λευτέρης Ιωαννίδης στην Γενική Συνέλευση της “Κίνησης”: Η σημερινή δημοτική αρχή έχει “σκορπίσει”

4 Min Read

Αρκετός κόσμος βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕατρου Κοζάνης για να συμμετέχει στην κορυφαία διαδικασία της Δημοτικής Κίνησης “Κοζάνη Τόπος Να Ζεις”. Τα μέλη και οι φίλοι της Κίνησης αποφασίζουν σήμερα για το νέο τους επικεφαλής που θα είναι ο Χάρης Κουζιάκης, αφού στις διαδικασίες εκλογής δεν συμμετείχε άλλος υποψήφιος.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την ανάδειξη του Προεδρείου και συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  Κοζάνης

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νούλα Τουμπουλίδου

Νούλας Τουμπουλίδου, η οποία εκπροσώπησε και τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα. Να σημειωθεί πως στην διαδικασία κλήθηκαν όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοζάνης Γιάννης Γρηγοριάδης. Ακολούθησε ο απολογισμός από την συντονίστρια Ελένη Τασοπούλου.

Στην ομιλία του ο απερχόμενος επικεφαλής της Κίνησης και πρώην Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, μίλησε για πολιτική επανεκκίνηση, ενώ αναφέρθηκε στις αλλαγές που επήλθαν τα τελευταία 11 χρόνια σημειώνοντας ότι αυτή είναι η δεύτερη διαδικασία μετά τον Ιούλιου του 2010 που συμμετέχει στη συνέλευση όχι από τη θέση του επικεφαλής. Έδωσε έμφαση στην πολυσυλλεκτικότητα της Κίνησης, τονίζοντας πως “αυτό που έχουμε πετύχει είναι

Ο απερχόμενος επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “Κοζάνη Τόπος Να Ζεις” Λευτέρης Ιωαννίδης

σημαντικό, καθόλου εύκολο και καθόλου δεδομένο. Το να μαζευτούμε κάποιοι και να οδηγήσουμε μια παράταξη σε νίκη είναι σχετικά εύκολο μπορεί να πει κάποιος. Το να διατηρηθεί όμως αυτή η ομάδα, ο τρόπος που πολιτευθήκαμε, η συναίνεση, η ενίσχυση της δημοκρατικής διαδικασίας είναι δύσκολο πράγμα και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε”.

“Είχαμε ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα” συνέχισε “αλλά η δουλειά που κάναμε και ο σεβασμός του θεσμικού μας ρόλου και ο τρόπος που διαχειριστήκαμε τα πράγματα φαίνονται μέρα με την μέρα και ξεχωρίζουν από το σήμερα. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως η αποχώρησή μου από επικεφαλής δεν έχει να κάνει με το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά με μια συνειδητή επιλογή που είχε ανακοινωθεί πολύ πριν τις εκλογές” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ιωαννίδης επιτέθηκε στην σημερινή δημοτική αρχή της Κοζάνης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “το τοπικό πολιτικό σύστημα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μετάβαση στην μετά λιγνίτη εποχή με λογικές των προηγούμενων δεκαετιών. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει κοινό πλαίσιο και στόχο. Οι συνεργασίες που χτίζονται πάνω στην άμμο σκορπίζονται και αυτό έχει συμβεί και ο κόσμος το βλέπει. Η σημερινή δημοτική αρχή έχει σκορπίσει για να μην μιλήσω για κωλοτούμπες και για δεσμεύσεις που δεν υλοποιήθηκαν” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης. Τέλος, είπε πως θα παραμείνει πολιτικά ενεργός και πως θα είναι δίπλα στο νέο επικεφαλής.

Στην ομιλία του ο Χάρης Κουζιάκης, αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο επικεφαλής είπε μεταξύ άλλων: “Από τον Ιούνιο του 2010 προσπαθήσαμε να είμαστε ένα κίνημα με δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς κομματικά καπέλα και με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις. Στην διάρκεια των 11 αυτών ετών κάποια σημεία τα διατηρήσαμε και κάποια όχι τόσο, αλλά δεν υποχωρήσαμε από τα βασικές μας θέσεις και

Ο υποψήφιος επικεφαλής της Κίνησης Χάρης Κουζιάκης

ιδέες. Επιδιώξαμε την ενίσχυση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν κρυφτήκαμε ποτέ, χαρήκαμε και λυπηθήκαμε, λυγίσαμε και ξανασηκωθήκαμε και καταφέραμε να είμαστε ακόμη εδώ και να σας κοιτάμε τα μάτια με ψηλά το κεφάλι και ζητάμε να μας στηρίξετε ξανά”.

Ο κ. Κουζιάκης έκανε και αυτοκριτική για τη θητεία στο Δήμο Κοζάνης, τονίζοντας πως “είχαμε ανοιχτές τις πόρτες μας, αλλά κλειστά τα αυτιά μας. Όμως το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν, ωστόσο δεν περνάει στη λήθη”.

 

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση