Λευτέρης Ιωαννίδης: Θετικό ότι δρομολογείται η αξιοποίηση των πόρων του Εθνικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης (περίπου 60εκ), αλλά καμιά δέσμευση για συνέχιση χρηματοδότησης του ταμείου μετά το 2020

1 Min Read

Μόνο προβληματισμό προκαλεί η παρακάτω ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΝ για το Πράσινο Ταμείο και το Εθνικό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

Θετικό ότι δρομολογείται η αξιοποίηση των πόρων του Εθνικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης (περίπου 60εκ), αλλά καμιά δέσμευση για συνέχιση χρηματοδότησης του ταμείου μετά το 2020.

- Advertisement -

Να υπενθυμίσουμε ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από την δημοπράτηση των δικαιωμάτων CO2 και είναι απόλυτα ΔΙΚΑΙΟ και για την επόμενη δεκαετία να χρηματοδοτούν την μετάβαση της Δυτ. Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.
Πρέπει να διεκδικηθεί σαφής δέσμευση από το ΥΠ.ΕΝ και την κυβέρνηση.

Όλα αυτά σε συνέχεια των ανακοινώσεων του υπουργείου για αύξηση του ποσοστού της χρηματοδότησης για το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ, αλλά και των ασαφών ανακοινώσεων του ίδιου του Υπουργού κ. Χατζηδάκη στην Πτολεμαΐδα στις 8/2/2020.

Το δελτίου τύπου αναφέρει για τα ποσά από δικαιώματα που θα δημοπρατηθούν εντός του 2020, το σωστό μάλλον είναι ότι τα ποσά θα προέλθουν από την κατανομή των ετών 2018 και 2019.
Τέλος πέρα από την Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και τη Μεγαλόπολη, είναι η Κοζάνη όπως και η Φλώρινα.

(Το δελτίου Τύπου: www.prasinotameio.gr/attachments/article/409/%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A4%CE%99%CE%9F_%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5_29_01_2020.pdf)

 

 

Μοιραστείτε την είδηση