Λήξη των Περιφερειακών Εργαστηρίων Θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

2 Min Read

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης από τον Φεβρουάριο του 2016 ξεκίνησε ένα νέο εγχείρημα. Διεύρυνε το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών του δράσεων στο πλαίσιο της ανάδειξης του παιδευτικού αλλά και του κοινωνικού ρόλου του θεάτρου.

Ταξιδέψαμε καθημερινά στα χωριά του Νόμου μας (Άγιος Δημήτριος-Ρυάκιο, Γαλατινή, Καρυδίτσα, Λευκοπηγή, Μεταμόρφωση, Ξηρολίμνη,). Μέσα από τη συνεργασία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και στους πολιτιστικούς συλλόγους και τις τοπικές κοινοτήτες καταφέραμε να δημιουργήσουμε δέκα νέα περιφερειακά εργαστήρια θεάτρου.

- Advertisement -

Εδώ και 10 χρόνια, το Θεατρικό Παιχνίδι έχει σημαντική θέση στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών, που χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους. Από το 2006 περισσότερα από 300 παιδιά έχουν γνωρίσει τη μοναδική τέχνη του Θεατρικού Παιχνιδιού μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

Από τις αρχές του 2016 δημιουργήσαμε:

  • v Στον «Μορφωτικό – Ποντιακό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου» δύο εργαστήρια θεάτρου που παρακολούθησαν 34 παιδιά.
  • v Στην «Τοπική Κοινότητα Καρυδίτσας» σε συνεργασία με τον «Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καρυδίτσας» δύο εργαστήρια θεάτρου που παρακολούθησαν 30 παιδιά.
  • v Στην «Τοπική Κοινότητα Γαλατινής» σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Γαλατινής ένα εργαστήριο θεάτρου που παρακολούθησαν 12 παιδιά.
  • v Στην «Τοπική Κοινότητα Μεταμόρφωσης» σε συνεργασία με τον «Μορφωτικό Σύλλογο Μεταμόρφωσης» δύο εργαστήρια θεάτρου που παρακολούθησαν 20 παιδιά.
  • v Στην «Τοπική Κοινότητα Ξηρολίμνης» ένα εργαστήριο θεάτρου που παρακολούθησαν 10 παιδιά.
  • v Στον σύλλογο «Ε.Μ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής» δύο εργαστήρια θεάτρου που παρακολούθησαν 41 παιδιά.

Παίξαμε, μάθαμε την αξία της ομαδικότητας, αφηγηθήκαμε και δημιουργήσαμε παραμύθια, και εξερευνήσαμε τη φύση. Στις συναντήσεις μας αυτές, τα παιδιά εξοικειώθηκαν με το Θεατρικό Παιχνίδι, τη Δραματοποίηση και τον Αυτοσχεδιασμό μέσα από σύγχρονες μεθόδους της θεατρικής διδασκαλίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον «Μορφωτικό – Ποντιακό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου», την «Τοπική Κοινότητα Καρυδίτσας» και τον «Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καρυδίτσας», το «Δημοτικό Σχολείο Γαλατινής», την «Τοπική Κοινότητα Μεταμόρφωσης», τον «Μορφωτικό Σύλλογο Μεταμόρφωσης», την «Τοπική Κοινότητα Ξηρολίμνης» και τον σύλλογο «Ε.Μ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής» για την συνεργασία τους με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση