Λογοτεχνικό Αναλόγιο “Ευτυχώς που υπάρχουν και οι μάσκες” το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Μουσείο Τεχνών

2 Min Read

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση, Λογοτεχνικό Αναλόγιο.

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι μάσκες.

Μας έρχονται από την αυγή του ανθρώπινου χρόνου και κουβαλούν μαζί τους τον σατιρικό λόγο, που σαν άλλος καθρέφτης παρακολουθεί κι επισημαίνει όλα τα ξεστρατίσματά μας. Άλλωστε, η σάτιρα είναι εκείνη η χειμαρρώδης συνθήκη που ξεχειλίζει από ζωή και σχολιάζει τα πάντα: ήθη, πρόσωπα, δόγματα, κόμματα, θρησκείες. Επομένως, συνιστά το αναγκαίο φάρμακο κατά της εξαχρείωσης και της ανηθικότητας, ένα γερό ανάχωμα απέναντι στην κατακλύζουσα βαρβαρότητα.

Το λογοτεχνικό μας αναλόγιο είναι μια σύντομη αναδρομή στη νεοελληνική λογοτεχνική σάτιρα. Πρόκειται για μια ιδέα του ποιητή Γιώργου Δελιόπουλου, στην υλοποίηση της οποίας συμβάλλουν ο ηθοποιός Κώστας Κοζικόπουλος και η εικαστικός Γλύκα Διονυσοπούλου. Το αναλόγιο θα παρουσιαστεί, το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 19:00 μ.μ. σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΩΝ του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης στην Κοζάνη, στα πλαίσια της εκδήλωσης για την ολοκλήρωση της έκθεσης «ΑΡΧΕΤΥΠΑ» με γλυπτά του Θεόδωρου Παπαγιάννη, αλλά και της παράλληλης έκθεσης άλλων Ελλήνων εικαστικών με θέμα τις μάσκες και τα προσωπεία.

Στα πλαίσια της ίδιας εκδήλωσης και λίγο πριν τις 07:00 μ.μ. το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ολιγόλεπτη περφόρμανς συνομιλίας του ποιητικού λόγου του Λογοτέχνη Δημήτρη Παπακωνσταντίνου και του έργου της εικαστικού Κατερίνας Καρούλια που παρουσιάζεται στην παράλληλη έκθεση με τον τίτλο «μάσκες & προσωπεία».

Σας περιμένουμε φορώντας τις μάσκες μας ή τα προσωπεία μας, για να ταξιδέψουμε μαζί στη Λογοτεχνία που δε φοβάται, που γελάει, που σκέφτεται.

 

Φιλικά

Με τιμή

 

Το Δ.Σ. του

ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ

Μοιραστείτε την είδηση