Λοβέρδος: Δεν θα είμαστε δεκανίκι κανενός Προανήγγειλε νέο τρόπο λειτουργίας του κόμματος στους φίλους και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ στην Κοζάνη

4 Min Read

Στην Κοζάνη βρέθηκε χθες ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος ενόψει των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση με πολιτικούς φίλους.

- Advertisement -

Δεσμεύτηκε ότι με το νέο τρόπο λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ θα ακούγονται όλες οι φωνές και θα επιτρέπονται όλες οι τάσεις στην λειτουργία του. Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ πήγε ψηλά γιατί επέτρεπε τις συγκρούσεις και τις διαφωνίες στο εσωτερικό του και πρόσθεσε ότι θα λειτουργούμε στο δίπτυχο ενότητα – συλλογικότητα.

Μάλιστα, στη συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης, είπε ότι «από τη σοσιαλδημοκρατία θα φύγω οριζόντια», δίνοντας έμφαση στην πολιτική καταγωγή του από την κομμουνιστική αριστερά.

Έθεσε θέμα επιστροφής στο πολιτικό προσκήνιο με το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας «ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βιογραφικό και ιστορία και είναι κόμμα που συνδέεται με την παράδοση του Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου. Πάμε για ένα ΠΑΣΟΚ δυνατό με διπλασιασμό του ποσοστού. Δεν πάμε για να είμαστε δεκανίκι κανενός». Ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και χαρακτήρισε τα όσα ακούγονται κουταμάρες.

Ο κ. Λοβέρδος, σε περίπτωση που αναδειχθεί πρόεδρος, προανήγγειλε ότι θα θεσμοθετηθούν στο πλαίσιο της νέας λειτουργία του κόμματος και οι θέσεις τριών αντιπροέδρων, με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και καθήκοντα.

Στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι την επομένη βδομάδα θα φέρει πρόταση προς συζήτηση στη Βουλή που θα αφορά την ανάπτυξη της οικονομίας στην νησιωτική χώρα και θα εστιάζει σε ζητήματα ενίσχυσης της απασχόλησης, της παροχής κινήτρων, αλλά και θα σχετίζεται και με ζητήματα της μετανάστευσης. Ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να «κουμπώσει» και στην Δυτική Μακεδονία, που λόγω της απολιγνιτοποίησης θα χάσει συνολικά περί τις 25.000 θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στην απολιγνιτοποίηση, τη χαρακτήρισε ως «θετικό στόχο για την χώρα και την κλιματική αλλαγή», όμως άσκησε κριτική στη ΝΔ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση τους. Σχετικά με τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα της προώθησης των ΑΠΕ είπε: «Όχι έτσι, καταστρέφεις χωρίς να οικοδομείς – και αυτό κάνει η ΝΔ σε αυτό τον τομέα». Από την άλλη κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «με την στάση του στο συγκεκριμένο θέμα φάνηκε ότι κρύβεται».

Ο κ. Λοβέρδος είπε πως οι πολιτικές του θέσεις είναι αποτέλεσμα διεργασιών μετά από τρεις μήνες διαβουλεύσεων και την ενσωμάτωση των σχολίων των ανθρώπων του κόμματος  κι έκανε λόγο για ΠΑΣΟΚ με σύμβολο τον ήλιο και μουσική και ήχο που παραπέμπουν στην ιστορία του.

Κατέληξε πως «χωράνε στο κίνημα όσοι θέλουν να έρθουν και θα έχουν λόγο στο κίνημα και όσοι δεν είναι στις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος. Υπόσχομαι ομοσπονδιακά χαρακτηριστικά».

 

Συνάντηση με τον Λ. Μαλούτα

Η αλλαγή στο αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής και η απολιγνιτοποίηση αποτέλεσαν τα κεντρικά ζητήματα συζήτησης μεταξύ του κ. Λοβέρδου και του Δημάρχου Κοζάνης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή, κ. Λοβέρδος  ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί ο Δήμος Κοζάνης στην πορεία της μετάβασης στην απολιγνιτοποίηση, ενώ ο κ. Μαλούτας μετέφερε στον υποψήφιο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, τους προβληματισμούς του για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Μοιραστείτε την είδηση