Μακάρι η λύση να είναι ένας ακόμη «φορέας»

3 Min Read

Μακάρι, το νέο σχήμα , ο νέος φορέας διαχείρισης κρίσεων, που ανακοινώσατε ότι θα συγκροτήσετε κ. Πρόεδρε, καταργώντας την ως τώρα Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να αποδειχθεί πιο τελεσφόρος οργανισμός. Περισσότερο ευέλικτος και ικανός να συντονίζει όσους πρέπει να κινητοποιούνται για την αντιμετώπιση τόσον έντονων καταστάσεων, όπως οι φωτιές σην Ανατολική Αττική τώρα, είτε οι πλημμύρες στην δυτική Αττική παλιότερα.

Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι, παρά τις ως τώρα περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, και τις δικές σας και του κυβερνητικού εκπροσώπου και των υπουργών σας, η απόφαση σας συνιστά μια δραματική ομολογία. Ότι δηλαδή ο καταργούμενος φόρεσα, του οποίου τον επικεφαλής ήδη …αποκεφαλίσατε μετ’ επαίνων, απέτυχε παταγωδώς στην διαχείριση της ανθρωπιστικής και φυσικής καταστροφής της μεγάλης πυρκαγιάς. Διότι βεβαίως περί αυτού πρόκειται. Αν όλα είχαν γίνει σωστά, όπως μας διαβεβαιώνατε, γιατί να απομακρυνθεί ο επικεφαλής και να διαλυθεί τελικώς η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας;

- Advertisement -

Μακάρι να πετύχει ο νέος φορέας. Απλώς, εκ πείρας πια, είμαι υποχρεωμένος να κρατώ μικρό καλάθι. Διότι τόσες δεκαετίες που παρακολουθώ την πολιτική ζωή του τόπου έμαθα να φοβούμαι τους Δαναούς και …φορέας φέροντας. Διότι όλες αυτές τις δεκαετίες παρακολουθώ μιαν εκδήλωση λαγνείας προς την φορεομανία. Λαγνείας εκδηλούμενης από όλες τις κυβερνήσεις. Μια μανία να «στήσουμε ένα νέο φορέα» με αυτήν ή την άλλη αρμοδιότητα. Κάτι που ξεπέρασε τα όρια της υπερβολής στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Και τελικώς μετά το ξέσπασμα της κρίσης,  οδήγησε στην ανάγκη κατάργησης φορέων, έργο που είχε ανατεθεί στον Θεόδωρο Πάγκαλο, αλλά κατέληξε στο «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν». Οι αναγνώστες της στήλης, όχι μόνον τα τελευταία χρόνια, αλλά από τότε που ξεκίνησε από την «Ελευθεροτυπία», γνωρίζουν την έμμονη μου περί αυτή την υπόθεση. Την διαχρονική και διακομματική  αντίθεση μου προς την ακατάσχετη φορεομανία.

vΚατά τα λοιπά, τα λόγια με τα οποία ανακοινώσατε την νέα σας ιδέα, που εύχομαι να μην αποδειχθεί αυταπάτη, όζει απεχθούς λαϊκισμού. Διότι επιδείξατε την απέχθεια σας προς την κριτική των πράξεων η των παράλειψαν της κυβέρνησης σας, καραμελώνοντας την με επιπάσματα επαίνων προς τους πυροσβέστες και όσους άλλους έδωσαν μάχη. Λες και η κριτική που ασκούν τα κόμματα και οι δημοσιογράφοι, στρέφεται κατά του απλού πυροσβέστη, του αστυνομικού, του λιμενικού, του διασώστε. Πλήρης διαστρέβλωση δηλαδή.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Μοιραστείτε την είδηση