Μακεδνοί: Βραδιά ρετρό..!!!Αναπόληση και νοσταλγία…!!!

2 Min Read

Μία συναρπαστική και συνάμα γοητευτική εποχή, με τραγούδια ρετρό , βίωσαν χθες, Πέμπτη,10/3/2016, , στην κεντρική πλατεία, οι κάτοικοι της πόλης!!

Η Χορωδία του Πολιτιστικού μας Συλλόγου «Οι Μακεδνοί» και η χορωδία «Οι Τροβαδούροι» Πτολεμαϊδας, τους ταξίδεψαν γλυκά σε μία ωραία εποχή του παρελθόντος, εκεί που βρίσκει κανείς καταφύγιο και θαλπωρή…κυρίως σε συνθήκες κρίσης και συλλογικής κατάθλιψης, γιατί η φυγή προς τα πίσω είναι διέξοδος…!

- Advertisement -

Η όμορφη πλατεία πλημμύρισε από μελωδίες, που σημάδεψαν τις γενιές της μεσοπολεμικής Ελλάδας και άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους! Ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό θέαμα να αφηγείται κομμάτι της ιστορίας της,  με έντονη ρετρό ταυτότητα!! Κάποιοι ξανάζησαν την αυθεντική αυτή εποχή, έστω για λίγο, χορεύοντας στους ρυθμούς της…! Τάγκο, βάλς, μπόσα νόβα, μάμπο…. επιβεβαίωναν την ανάγκη του σύγχρονου ακροατή να επιστρέψει σε ένα ωραιοποιημένο παρελθόν ,που δεν είναι δυνατό να τον προδώσει…!

Για το ισχυρό κίνητρο , που δόθηκε σε όλους να ταξιδέψουν νοερά πίσω σε εποχές, που διατηρούν την μουσική τους αύρα, ευχαριστούμε από καρδιάς:

1)Τον Ο.Α.Π.Ν του Δήμου Κοζάνης και την Πρόεδρό του, κα Φτάκα-Τσικριτζή Φάνη, για την όμορφη ιδέα, αλλά και την τιμή και πρόσκληση στο Σύλλογό μας, να συμμετέχει στην  υλοποίησή του.

2)Την πιανίστα μας κα Κωτούλα Γλύκα,για την  ιδιαίτερη χαρά και προθυμία της, να μας συνοδεύσει στο πιάνο.

2)Τον βιολονίστα μας, κο Παπαδημόπουλο Αθανάσιο, που ήρθε από την Θεσ/νίκη με ευχαρίστηση, για να παίξει μαζί μας.

4)Τον χοράρχη μας κο Θεοδωράκη Δημήτρη, για την ουσιαστική προσπάθειά, και το όμορφο αποτέλεσμα!

5) Όλους τους χορωδούς μας, γιατί συνέδραμαν, με τις  ωραίες τους φωνές, στη γοητευτική αυτή βραδιά!

6) Τους Τροβαδούρους της Πτολεμαίδας, για την ευκαιρία που μας δόθηκε να συμπράξουμε μαζί , αλλά και να απολαύσουμε, με όλους τους παρευρισκόμενους,  τις υπέροχες φωνές τους!!

Τέλος να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο, για την συμμετοχή τους στην εξαιρετικά επιτυχημένη αυτή βραδιά!!

                                                                                                                                          Με  τιμή

                                                                                                                               Εκ μέρους του Δ.Σ.

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                               Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αντωνοπούλου Μ.                                                                                            Λότσιου Λίτσα

Μοιραστείτε την είδηση