Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

1 Min Read

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, η μαθητική εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Καθηγητών-τριών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ν. Κοζάνης με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας. Η φετινή χρονιά είχε ως δράση τον «Μαραθώνιο Ανάγνωσης» στην γαλλική γλώσσα  του γνωστού μυθιστορήματος του Γάλλου συγγραφέα  Αντουάν ντε Σεν Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας».

Μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Ν. Κοζάνης διάβασαν αποσπάσματά του στην γαλλική γλώσσα,  προβάλλοντας διαχρονικές έννοιες και μηνύματα γύρω από την αγάπη, τη φιλία, την εμπιστοσύνη, την αφοσίωση. Παράλληλα μαθητές/τριες από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας έδωσαν την  δική τους μουσική νότα στην γιορτή, τραγουδώντας γαλλικά τραγούδια εμπνευσμένα από τον «Μικρό Πρίγκιπα».

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τονίστηκε από τους ομιλητές η σημασία της πολυγλωσσίας και ειδικότερα η ανάγκη μεταλαμπάδευσης των αξιών και των αρχών που πρεσβεύει  ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας μέσω της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού, στον οποίο ανήκει από χρόνια και η Ελλάδα.  Την γιορτή πλαισίωσαν μαθητές και μαθήτριες, γονείς και εκπρόσωποι φορέων της εκπαίδευσης και του Δήμου Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση