Μας εγκαλούν ενώ έπρεπε να σιωπούν. Tου Βασίλη Κωνσταντόπουλου

3 Min Read

Πριν καλά-καλά μου κοινοποιηθεί η απορριπτική απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην προσφυγή που κατέθεσα, η πομπώδης και εκδικητική σε ύφος ανακοίνωση του δήμου, ήρθε να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά ότι ο δήμος δεν διοικείται από πολιτικούς αλλά από κύκλωμα παραεξουσίας.
Γιατί πως μπορεί ένας πολιτικός να αμφισβητήσει το αναφαίρετο δικαίωμά μας αλλά και την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να ασκούμε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προασπίσουμε τα συμφέροντά τους.
Εμείς με την κατάθεση της προσφυγής ασκήσαμε το νόμιμο δικαίωμά μας αλλά και την υποχρέωσή μας απέναντι στους πολίτες, προκειμένου να ανατρέψουμε τις υπέρογκες και άδικες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας.
Η απόρριψή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα κριθεί τελικά από την Επιτροπή του άρθρου 152.
Η δημοτική αρχή έχει το θράσος να επιρρίπτει την καθυστέρηση της κατάθεσης του προϋπολογισμού του 2018 στην κατάθεση της προσφυγής, όταν:
-Μόλις χθες το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τον ισολογισμό του 2015(δύο χρόνια μετά, αλήθεια γιατί ως τώρα δεν ασκήθηκε ο απαραίτητος έλεγχος από την Αποκεντρωμένη;).
-Ακόμη ο ισολογισμός του 2016 δεν έχει υποβληθεί για έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή, ενώ σύμφωνα με τον νόμο έπρεπε να είχε εγκριθεί το αργότερο τον Ιούλιο του 2017.
– Το σχέδιο προϋπολογισμού του 2018, ακόμη δεν έχει κατατεθεί για έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή και προφανώς ούτε στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ έπρεπε να είχε εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη το αργότερο στις 31-12-2017.
Αντί λοιπόν αυτοί που μας διοικούν να απολογούνται στους πολίτες, γιατί:
Έχουν αφήσει τους οικισμούς στην εγκατάλειψη.
Οι οικισμοί, ιδιαίτερα οι μικροί, είναι θεοσκότεινοι γιατί δεν αντικαθίστανται έγκαιρα οι λάμπες.
Τα χόρτα κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού παραμένουν άκοπα.
Οι παιδικές χαρές έχουν ρημάξει.
Η αγροτική και δασική οδοποιία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση γιατί τα δύο γκρέϊντερ του δήμου εδώ και τρία χρόνια βρίσκονται στο συνεργείο.
Tο ΕΣΠΑ ολοκληρώνεται χωρίς να έχει ενταχθεί σχεδόν ούτε ένα έργο.
Έχουν χαθεί ενταγμένα έργα στο LEADER.
Οι μελέτες των αρδευτικών έχουν παγώσει αφού κανένας δεν τις παρακολουθεί.
Εδώ και δύο χρόνια έχει λήξει η σύμβαση με την ΔΕΗ για το αρδευτικό των Καμβουνίων ύψους 2,0 εκ ευρώ και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το έργο (να δούμε τότε ποιος θα απολογηθεί όχι πολιτικά αλλά πειθαρχικά).
Στέλνουν τον λογαριασμό της ανικανότητας και της αδράνειάς τους, στις επόμενες δημοτικές διοικήσεις.
Γιατί, γιατί, γιατί, ών ουκ έστιν αριθμός…..
Μας εγκαλούν γιατί ασκούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας προς το συμφέρον των πολιτών.
Έχουν το θράσος και μιλούν ενώ έπρεπε να σιωπούν και να ζητούν συγνώμη.
Επιμένουμε στις θέσεις που αναπτύξαμε στην προσφυγής μας και βεβαιώνουμε και πάλι ότι σκοπός μας είναι η προάσπιση του συμφέροντος των πολιτών κι’ όχι η στείρα αντιπαράθεση.
Όσον αφορά την ουσία της προσφυγής μας επισημαίνουμε ότι τα ερωτήματα που διατυπώσαμε με την παρέμβασή μας αναμένουν απάντηση.

Μοιραστείτε την είδηση