Μάστερ πλαν για την αστική ανάπτυξη με φιλικές δράσεις στους νέους ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης κατά τη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα- Β. Σημανδράκος: Τον επόμενο χρόνο θα υποβληθεί ως νέα πρόταση η Λασσάνη

2 Min Read

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ο οικονομικός προϋπολογισμός και το  τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης. Μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021 περιλαμβάνονται 79 έργα που θα χρηματοδοτηθούν από αντίστοιχα προγράμματα.

Την εισήγηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Β. Σημανδράκος που στάθηκε στα προβλήματα, λόγω της πανδημίας, που επηρέασαν την πορεία και αποτελεσματικότητα της τεχνικής υπηρεσίας, ενώ στάθηκε και στο έργο των νέων κοιμητηρίων, αλλά και στην υλοποίηση του έργου της Ποντοκώμης.

- Advertisement -

Επίσης, αναφορά έκανε στην «απένταξη» της Πλατείας Λασσάνη, λόγω ζητημάτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αφήνοντας αιχμές στο θέμα της διαχείρισης από την Διαχειριστική Αρχή, κάνοντας λόγο για «τρικλοποδιές». Τον επόμενο χρόνο η πλατεία Λασσάνη θα υποβληθεί ως νέα πρόταση, διαβεβαίωσε ο κ. Σημανδράκος.

Στην εκπόνηση μάστερ πλαν για την αστική ανάπτυξη σε συνεργασία με το «Διάζωμα» του Σταύρου Μπένου, στάθηκε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας. «Έχουμε καθαρή στόχευση για δράσεις φιλικές στους νέους, όπως graffiti, πίστα skateboard, πίστα για bmx» ανέφερε ο κ. Μαλούτας, χωρίς να αφήνει εκτός συζήτησης προγραμματισμό μελετών μεγαλόπνοων έργων όπως ένα νέο νοσοκομείο, ένα Μέγαρο Μουσικής και το μέλλον της Τηλεθέρμανσης.

Κριτική από την αντιπολίτευση

Κριτική στο τεχνικό πρόγραμμα υπήρξε τόσο από τον Λευτέρη Ιωαννίδη, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», ο οποίος ανέφερε ότι όλα τα έργα του προγράμματος είναι πρωτοβουλίες του παρελθόντος, όσο και από τον Φώτη Κεχαγιά που το χαρακτήρισε φτωχό.

Μοιραστείτε την είδηση