Μαθητές από την Κοζάνη στη Λιθουανία

2 Min Read

Του Σωκράτη Μουτίδη
[email protected]

Με …άρωμα Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί απο τις 15 έως τις 21 Ιουλίου στη Λιθουανία η διακρατική κατασκήνωη values education camp που χρηματοδοτείται από την Αμερικανική πρεσβεία στη Λιθουανία και το Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας της Λιθουανίας.
Η κατασκήνωση εστιάζει στην δημοκρατία και στις ηθικές αξίες και μέσα απο διαδραστικά παιχνίδια, δραστηριότητες και ενημερώσεις καλλιεργείται ο πολυπολιτισμικός διάλογος και η αξία των ξένων γλωσσών.
«Κάθε μέρα οι δραστηριότητες γυρίζουν γύρω απο συγκεκριμένους άξονες, όπως οι ηθικές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον, τα θέματα οικολογίας, οι παγκόσμιοι οργανισμοί και η δημοκρατία» λέει η Ευαγγελία Τριανταφύλλου, υπεύθυνη μαθητείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοζάνης. Πρόκειται για ένα πλούσιο θεματολογικά πρόγραμμα με δραστηριότητες όχι μόνο σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.
Στη κατασκήνωση στο Βίλνιους θα συμμετέχουν έξι μαθητές απο το 4ο και 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης θα έρθουν σε επαφή με τους συμμαθητές τους απο την Πολωνία, τη Λιθουανία, αλλά και τις ΗΠΑ.
Οι εκπαιδευτικοί συνοδοί τους συναντήθηκαν πριν λίγες μέρες στο Βίλνιους όπου κατήρτισαν το πρόγραμμα της κατασκήνωσης που γίνεται για 5η χρονιά.
Η επιλογή των δύο σχολείων έγινε κατόπιν κλήρωσης κι έτσι προέκυψαν τα δύο γυμνάσια που συστεγάζονται λέει η Σοφία Σισμανίδου, υποδιευθύντρια του 8ου Γυμνασίου. Οι μαθητές επελέγησαν μετά απο προφορική και γραπτή αξιολόγηση σύμφωνα με τα κριτήρια του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Στο συντονισμό βοήθησε ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου του κλάδου των αγγλικών κ. Ποζουκίδης και απο τον 4ο Γυμνάσιο η κ. Βικτωρία Μανώλα.
Η χρηματοδότηση των αεροπορικών εισιτηρίων των μαθητών έγινε απο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση