Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ συμμετείχαν στο πρόγραμμα e-twinning και διηγούνται τις εμπειρίες τους

2 Min Read


Οι εταιρείες βιώσιμης ανάπτυξης και τα χαρακτηριστικά τους στο σύγχρονο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον ήταν το θέμα του φετινού προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης e-twinning, στο οποίο συμμετείχε το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης.
Μαθητές του σχολείου από τον τομέα οικονομίας και διοίκησης συνεργάστηκαν με τους μαθητές του οικονομικού τομέα του επαγγελματικού λυκείου της Σλοβακίας.
«Χαίρομαι πολύ για την συνεργασία και τη συμμετοχή μου σ’ αυτό το πρόγραμμα» λέει η μαθήτρια του ΕΠΑΛ Αναστασία Ανδρεοπούλου, τονίζοντας ότι «μάθαμε πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με εύκολο και προσιτό τρόπο, ώστε να βρίσκουμε και να παρουσιάζουμε πληροφορίες. Μου άρεσε που επικοινωνούσαμε μέσω διαδικτύου».
Η επικοινωνία με τα παιδιά από τη Σλοβακία στα αγγλικά ήταν ένα από τα δυνατά σημεία του προγράμματος για τη Βαλάντω Χριστοφορίδου, μαθήτρια του σχολείου.
Σε όλα τα στάδια του προγράμματος οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες και αναζήτησαν μεταξύ άλλων σύγχρονες εταιρείες βιώσιμης ανάπτυξης ενώ στη συνέχεια δημιούργησαν τη δική τους εταιρεία.
«Μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις, όπως για παράδειγμα στην εταιρεία Πιτένης, είδαμε πως λειτουργεί, πως γίνεται η παραγωγή των προϊόντων, τα μηχανήματα και αυτό που μου έκανε εντύπωση πως μια τόσο επιτυχημένη επιχείρηση σέβεται το περιβάλλον και τους εργαζομένους της» λέει ο Γιάννης Χατζηιωάννου, μαθητής του σχολείου.
«Ένα ακόμα δυνατό σημείο ήταν οι δημιουργίες μέσα από ανακυκλώσιμα υλικά» όπως τονίζει η Ευαγγελία Ζαβαντία, προσθέτοντας πως υπήρξε ενθουσιασμός και από τους επιχειρηματίες που μετέφεραν στους μαθητές τις εμπειρίες τους.
Το πρόγραμμα e-twinning είναι ευρωπαϊκή δράση στην οποία σχολεία από χώρες της Ε.Ε. κάνοντας χρήση εργαλείων τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά και πολιτισμικά οφέλη.
«Οι μαθητές συνεργάστηκαν, αναζήτησαν πληροφορίες, σκέφτηκαν, χωρίς να αξιοποιούν έτοιμες γνώσεις και συμμετείχαν ενεργητικά στη μάθηση μέσα σε ομάδες» καταλήγει η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Τριανταφύλλου του 2ου ΕΠΑΛ, υπεύθυνη για το πρόγραμμα.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση