«Μαζί για την Κοζάνη» ο συνδυασμός του Γιάννη Κοκκαλιάρη

3 Min Read

Παρουσίαση των αρχών και της Πολιτικής Γραμματείας του συνδυασμού

Έχοντας δίπλα του τα πρώτα στελέχη της παράταξής του με όνομα «Μαζί», ο Γιάννης Κοκκαλιάρης, ως υποψήφιος Δήμαρχος όπως γράφαμε και τις προηγούμενες μέρες, προχώρησε στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού του.

«Πρέπει να πιστέψουμε σε κάτι που μας υπερβαίνει,  για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που σήμερα φαντάζει μακρινό» είπε ο κ. Κοκκαλιάρης, ο οποίος ευθύς εξαρχής έκανε σαφές ότι ο συνδυασμός του δεν θα ζητήσει στήριξη και χρίσμα από κανένα κομματικό χώρο.

«Είμαστε εδώ για να δεσμευτούμε πως θα αγωνιστούμε για τη δημιουργία ενός νέου αφηγήματος που έχει ανάγκη ο τόπος. Ένα αφήγημα που θα τοποθετεί τον πολίτη στο επίκεντρο των αλλαγών» συνέχισε ο κ. Κοκκαλιάρης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη κατανόησης και γνώσης από πλευράς των πολιτών για βασικά θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκκαλιάρη, οι προτάσεις του συνδυασμού του στηρίζονται σε δύο πυλώνες, αυτούς της καθημερινότητας και του οράματος, ενώ οι βασικοί άξονες είναι τα παιδιά και οι νέοι, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, τα προϊόντα της περιοχής, οι γειτονιές και τα χωριά της περιοχής. «Ένα πρόγραμμα βγαλμένο από την κοινωνία» επισήμανε.

Ο κ. Κοκκαλιάρης αναφέρθηκε και στο πως ξεκίνησε ο συνδυασμός, εξηγώντας πως ήρθε ως αποτέλεσμα μιας κουβέντας γεμάτης διαπιστώσεις πως τα πράγματα στην περιοχή μας πάνε από το κακό στο χειρότερο. «Είχαμε δύο επιλογές: η πρώτη να πληρώσουμε τους καφέδες και να πάμε σπίτι μας και η δεύτερη να κάνουμε κάτι ουσιαστικό» είπε χαρακτηριστικά.

Στην ιδρυτική διακήρυξη υπάρχουν αναφορές σε θέματα, όπως το νοσοκομείο, τα νέα ζευγάρια, η προσπελασιμότητα, αλλά και η απολιγνιτοποίηση.

«Υποσχόμαστε αγώνες χωρίς Μεσσίες και μαγικές λύσεις» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Κοκκαλιάρης για να ξεκαθαρίσει τη φιλοσοφία του συνδυασμού, ζητώντας από όλους να βγουν από την ζώνη της άνεσής του και να ασχοληθούν με τα θέματα του τόπου, ενώ ψηλά στην ατζέντα έθεσε και το θέμα της ισότητας και των ίσων ευκαιριών.

Τα πρώτα στελέχη του συνδυασμού που βρέθηκαν στην παρουσίαση ήταν οι Γιάννης Ιωαννίδης, Λευτέρης Βωβός, Ρέα Ρομπόλα, Κώστας Κουρού, Κική Διάφα, Παναγιώτης Αβραμίδης, Χαράλαμπος Καρπούζος, Απόστολος Κωνσταντινίδης, Φαίη Καρδάση, Θωμάς Αυλογιάρης, Νίκος Πλεξίδας, Στράτος Ταβανλής και Άκης Παπαδέλης.

 

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση