Μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο – Πλήθος κόσμου διατράνωσε την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών

1 Min Read

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης  το συλλαλητήριο εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών που οργανώθηκε απο φορείς, ομάδες και συλλόγους της πόλης.
Κόσμος κυρίως απο την Κοζάνη, αλλά και απο πολλά και διαφορετικά μέρη της Δυτικής Μακεδονίας βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης και διαμαρτυρήθηκε εναντίον της ονοματοδοσίας της γειτονικής χώρας που επικυρώθηκε πριν λίγο καιρό στις Πρέσπες απο τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και ΠΓΔΜ Αλ. Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.
Βασικοί ομιλητές του συλλαλητηρίου ήταν ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Γιάννης Χαμιζίδης και ο υποστράτηγος εν αποστρατεία Νίκος Καρατουλιώτης ενώ το ψήφισμα της Μητρόπολης διάβασε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε μια ιδιαίτερα επιζήμια συμφωνία που θα έχει μοιραίες επιπτώσεις για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Μακεδονία.
Μέσα απο ιστορικές αναφορές στη Μακεδονία και στην ελληνικότητα της στα βάθη των αιώνων κατέληξαν στο απαράδεκτο της συμφωνίας που υπογράφτηκε επί δυτικομακεδονικού εδάφους και ζήτησαν να αρθεί άμεσα η επιζήμια αυτή απόφαση για την Ελλάδα.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση