Με απεργιακές συγκεντρώσεις θα γιορταστεί η εργατική Πρωτομαγιά

4 Min Read

Με απεργιακές συγκεντρώσεις γιορτάζουν την Πρωτομαγιά το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. του Ν. Κοζάνης σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και καλεί όλους τους εργαζόμενους τους νέους και τις νέες τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους κατοίκους της περιοχής σε μαζική συμμετοχή, στις 09:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης «ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς γίνεται σε δραματικές συνθήκες για την εργατική τάξη της χώρας μας και υπό τη σκιά του 4ου μνημονίου – συμφωνίας μιας αξιολόγησης που έκλεισε. Θύματα της αξιολόγησης όλοι εμείς οι νέοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι.

- Advertisement -

Το αφορολόγητο μέσα στις επόμενες μέρες οριοθετείται στα 5.600 ευρώ, οι συντάξεις για μια ακόμη φορά πετσοκόβονται. Συνεχίζεται και διευρύνεται το ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Τα μέτρα νομοθετούνται με επαναλαμβανόμενο το ίδιο επιχείρημα: Ψηφίζουν, για το καλό μας, τα χειρότερα για να εξευμενιστούν οι δανειστές και να μην πάει η χώρα στα «βράχια».

Από την πλευρά του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί «για μια τελείως διαφορετική πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τις αγορές και τα κέρδη.

Απαιτούμε και διεκδικούμε μια Ευρώπη των Πολιτών και όχι των Τραπεζιτών και των Εργοδοτών.

Απαιτούμε και διεκδικούμε μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή.

Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε».

 

Με συγκεντρώσεις στις 10:00 πμ στην Κοζάνη, στον πεζόδρομο και στην Πτολεμαΐδα στο Παλιό Πάρκο γιορτάζει το ΠΑΜΕ την Εργατική Πρωτομαγιά

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει: «με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά! Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχομεσαία αγροτιά, νέοι και νέες. Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα. Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!

 

Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη. Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων (πώληση μονάδων της ΔΕΗ κα), περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα».

Μοιραστείτε την είδηση