Με διαφορετικές προσεγγίσεις δημοτικής αρχής και κατοίκων η χωροθέτηση του κοιμητηρίου στον Κλείτο

2 Min Read

Το θέμα της κατασκευής νέου κοιμητηρίου στην περιοχή του Κλείτου, συζητήθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κοζάνης. Η δημοτική αρχή προτείνει τη δημιουργία ενός μεγάλου κοιμητηρίου για όλη την περιοχή κοντά στα Λευκάδια, ενώ οι κάτοικοι του Κλείτου διεκδικούν την κατασκευή κοιμητηρίου κοντά στο νέο οικισμό, καθώς όπως λένε υπάρχουν έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένη  χρηματοδότηση.
Αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης σημείωσε πως πρόκειται για μια παλιά ιστορία χωρίς τα προηγούμενα χρόνια να υπάρξει εξέλιξη. «Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για αυτό θέλουμε να «τρέξουμε» τη διαδικασία. Όποια και να είναι η τελική επιλογή η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα και αυτό πρέπει να το ξέρουν οι κάτοικοι. Επίσης η επιλογή πρέπει να γίνει προς όφελος όλης της περιοχής και να αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα. Εμείς θεωρούμε πως  οριστική λύση θα δοθεί  από την κατασκευή ενός μεγάλου κοιμητηρίου για όλη την περιοχή».
O Πρόεδρος της Τ.Κ. Κλείτου  Κώστας Κορκοτίδης από την πλευρά του ανέφερε πως «εδώ και αρκετά χρόνια διεκδικούμε την κατασκευή του κοιμητηρίου. Ο φάκελος είναι προχωρημένος, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και όλες οι σχετικές μελέτες.
Μέχρι σήμερα φιλοξενούμαστε στο κοιμητήριο του Αργίλου και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Πεθαίνουν οι άνθρωποι και δεν ξέρουμε που να τους πάμε.  Πρέπει να δοθεί οριστική λύση και να συνδυαστεί με τις μετεγκαταστάσεις Ακρινής και Ποντοκώμης».
Ο κ. Κορκοτίδης δήλωσε επίσης πως ως θέση δεν διαφωνεί με την πρόταση για μεγάλο κοιμητήριο στην περιοχή αλλά τόνισε πως «γνωρίζω ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες ενώ και η προτεινόμενη θέση είναι μακριά από τους νέους οικισμούς. Θέλουμε ένα κοιμητήριο με εύκολη πρόσβαση και πιστεύουμε πως η πρόταση μας είναι η ενδεδειγμένη».
Την τελική απόφαση για το θέμα θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση