Με εκκλησιασμό και μαθήματα ο αυριανός εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

2 Min Read

Οι αλλαγές στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών προκάλεσαν «πονοκέφαλο» στις σχολικές μονάδες και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Το υπουργείο Παιδείας κατήργησε την αργία της 30ης Ιανουαρίου και δίνει τον πρώτο λόγο στον σύλλογο διδασκόντων, προκειμένου να αποφασίσει για το πως θα εορταστεί η συγκεκριμένη μέρα.
Η εγκύκλιος ορίζει ρητά πως την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία α’ βάθμιας και β’ βάθμιας θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις και κατά την κρίση των συλλόγων διδασκόντων θα γίνει εκκλησιασμός και εν συνεχεία θα ακολουθηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα.
«Δεν θα είναι αργία φέτος. Την μέρα αυτή θα γίνει εκκλησιασμός, κατά την κρίση του συλλόγου και εορτασμός. Η αλλαγή αυτή νομοθετήθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή και εστάλη σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας» λέει ο προϊστάμενος α’ βάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης Γιάννης Γκαμπούρας.
Η διεύθυνση α/θμιας εκπαίδευσης Κοζάνης έστειλε έγγραφο σε όλα τα σχολεία, καθορίζοντας τον εκκλησιασμό σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από ορισμένους γονείς και εκπαιδευτικούς που διαμαρτυρήθηκαν θεωρώντας τον εκκλησιασμό αυτονότητο.
«Αυτό έγινε μόνο για να βοηθήσει τον προγραμματισμό των μονάδων και δεν έχει δεσμευτική ισχύ» λέει ο κ. Γκαμπούρας και συνεχίζει «έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό που προβλέπει εκκλησιασμό στις κατά τόπους ενορίες. Στον δε μητροπολιτικό ναό θα προσέλθουν οι σημαίες και έχει οριστεί κεντρικός ομιλητής».
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων το νεότερο είναι ότι θα τηρηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα με τα μαθήματα της ημέρας.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση