Με επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Synergassia – Στόχος η προβολή της περιοχής

2 Min Read

Με επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής (Alfa Κουκουτάρης) και στο συνεταιρισμό κροκοπαραγωγών, αλλά και σε επιχειρήσεις στους υπόλοιπους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, ολοκληρώθηκε το επιχειρηματικό μέρος του προγράμματος Synergassia, με στόχο την προβολή της περιοχής και την προώθηση των οικονομικών και παραγωγικών της δραστηριοτήτων.
Στην Κοζάνη βρέθηκαν από την Τετάρτη πλήθος οικονομικών και εμπορικών ακολούθων, καθώς και διπλωματών που συμμετείχαν σε B2B συναντήσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Μάλιστα το βράδυ της Τετάρτης έγινε η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, ενώ την Πέμπτη στην ημερίδα που έγινε στο Εκθεσιακό Κέντρο εκφράστηκε η βούληση για συνεργασία σε κάθε επίπεδο, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη.
Η επιχειρηματική επίσκεψη διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) Α.Ε. και των Επιμελητηρίων Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.
Την δραστηριότητα του Οργανισμού Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) παρουσίασε ο πρόεδρος Γρηγόρης Στεργιούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή του Enterprise Greece που εστιάζει σε σύγχρονες διεθνείς πρακτικές με ορίζοντα τον ενιαίο, εξωστρεφή προσανατολισμό της χώρας, έτσι ώστε να προσελκύσει ξένες άμεσες επενδύσεις και ταυτόχρονα να ενισχύσει τις εξαγωγικές προσπάθειες των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.Το πρόγραμμα συμβάλλει στην τόνωση της εξωστρέφειας και την προβολή των επενδυτικών ευκαιριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που έχει αναλάβει ο Οργανισμός Enterprise Greece για την προώθηση των ελληνικών τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές, προκειμένου να επιτευχθεί αύξηση των εξαγωγών και ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε το επενδυτικό προφίλ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έγιναν κατ’ ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) εξαγωγικών επιχειρήσεων με τους διπλωμάτες, αλλά και οι επιτόπιες επισκέψεις σε πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες της Κοζάνης, της Φλώρινας, των Γρεβενών και της Καστοριάς.
Να σημειωθεί ότι στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν διπλωμάτες από 27 χώρες από όλο τον κόσμο.
Η επίσκεψη της πολυμελούς επιχειρηματικής και διπλωματικής αποστολής ολοκληρώνεται το Σάββατο με επισκέψεις στα αξιοθέατα της Δυτικής Μακεδονίας.

 

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση