Με έργα από «Συνθέτες σε νεαρή ηλικία» συνεχίστηκε το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης- To σημερινό πρόγραμμα

2 Min Read

Μουσικά σύνολα από τους καθηγητές του ΔΣΜΚ Valerie Pearson, βιολί, Zoran Stepic, τσέλο, Δημήτρης Λεοντζάκος, κλαρινέτο και Παναγιώτης Δημόπουλος, πιάνο, που ερμήνευσαν έργα από «Συνθέτες σε νεαρή ηλικία» το βράδυ της Παρασκευής στο πλαίσιο του Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής Κοζάνης. Ξεχωριστή στιγμή του προγράμματος η ερμηνεία του έργου «Η Ιστορία του Στρατιώτη» του Ι. Stravinsky που για πολλούς αποτελεί την αφετηρία της πιο σύγχρονης αντίληψης για το Νέο Μουσικό Θέατρο. Ένα έργο για να διαβαστεί, να παιχτεί και να ακουστεί. Συγκίνησε η ανάγνωση του κειμένου από την ηθοποιό Σεβαστή Αϊβαζίδου. Λόγια και μουσικές παντρεύτηκαν και έκλεισαν τη μουσική βραδιά ιδανικά. «Μες στη σκόνη περπατάει
Ο στρατιώτης σπίτι πάει…»
Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος

Σάββατο 26 Αυγούστου στην πόλη με το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης (ΔΣΜΚ). 
Μαθήματα και εκπαιδευτικές δράσεις όλο το πρωί, ηχογραφήσεις και πρόβες σε εξέλιξη στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και στο Ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου.
Στις 6.30 μ.μ στο Λαογραφικό Μουσείο μια ενδιαφέρουσα οπτική ερμηνείας του σολίστ πιάνου Κώστα Λούκου πάνω στο εμβληματικό έργο του J.S.Bach «Παραλλαγές Goldberg» το οποίο έχει δισκογραφήσει με υμνητικές κριτικές.
Το πρόγραμμα του Σαββάτου ολοκληρώνεται στο Λαογραφικό Μουσείο στις 8:00 μ.μ. με ρεσιτάλ βιολιού της Τάνιας Σικελιανού. Στο πιάνο ο Παναγιώτης Δημόπουλος.
Α. Pärt: Fratres
E. Bloch: Baal Schem
I. S. Mofakham: Lodus Consonus IV
W. A. Mozart: Σονάτα για βιολί, K. 304
Ι. Xenakis: Mika
Γ. Κωνσταντινίδης: Σουίτα
Α. Pärt: Spiegel im Spiegel

Οι βραδινές συναυλίες του παράλληλου Φεστιβάλ είναι ανοικτές για το κοινό με γενική είσοδο € 5 και για ανέργους, μαθητές, πολύτεκνους € 1. Αποκτήστε την κάρτα διαρκείας με € 20. Για τους μαθητές του ΔΣΜΚ, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μοιραστείτε την είδηση