Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μαγικό ταξίδι από τη Βιβλιοθήκη στο φεγγάρι που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας για τους μικρούς της αναγνώστες

2 Min Read


Την Κυριακή 26 Αυγούστου πλήθος παιδιών κατέκλυσαν τον υπαίθριο χώρο της Βιβλιοθήκης σε μια μοναδική γιορτή κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι.
Το ψηφιακό πλανητάριο άνοιξε τις πύλες του από νωρίς το απόγευμα για να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στο άγνωστο σύμπαν. Εκατοντάδες παιδιά κι ενήλικες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις προβολές που ολοκληρώθηκα μετά τα μεσάνυχτα.
Οι υπόλοιπες δράσεις κινούνταν παράλληλα στο χώρο με κατασκευές και παιχνίδια ενώ στην κεντρική σκηνή η παραμυθού Ανθή Θάνου ταξίδεψε με τα παραμύθια της μικρούς και μεγάλους στου φεγγαριού τ’ αλώνι. Τη βραδιά έκλεισε ο Μάρκος Βαλαβάνης κι οι μαθήτριές του με μια μουσική βόλτα με τραγούδια για το φεγγάρι.
Όταν οι καλεσμένοι αποχώρησαν οι κατασκηνωτές διανυκτέρευσαν στις σκηνές και στη βιβλιοθήκη μέχρι το μεσημέρι της επόμενης μέρας απολαμβάνοντας μια μοναδική νύχτα κάτω από τα βιβλία και το φεγγάρι.
Η πρόεδρος του ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π, Μαρία Κύρκα, ευχαρίστησε το παρευρισκόμενο κοινό και τους διοργανωτές της εκδήλωσης που επιμελήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μαγική αυτή βραδιά.
Η υπεύθυνη της Δ.Β.Π. Σοφία Καλμανίδου δήλωσε: «άνθρωποι πολλοί και διαφορετικοί απόψε κατάφεραν να ενωθούν σε μια μαγική σκάλα και ν’ανεβάσουν τα παιδιά μέχρι το φεγγάρι. Ευχαρίστησε θερμά το σύλλογο «Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολ/δας», τους «Προσκόπους Πτολ/δας», τους εθελοντές, τους φιλοξενούμενους καθώς και όλους τους χορηγούς που πρόθυμα υποστήριξαν την υπέροχη αυτή διοργάνωση.

Μοιραστείτε την είδηση