Η Κοζάνη γιόρτασε τα 111α ελευθέριά της

2 Min Read

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης εκπρόσωπος της Κυβέρνησης

Με λαμπρότητα γιόρτασε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου η Κοζάνη την 111η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν με την δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην κεντρική πλατεία και η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση με την συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων και προσκόπων στην οδό Παύλου Μελά.

- Advertisement -

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος σε θέματα Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του μίλησε «για συνειδήσεις και ψυχές των προγόνων που κρατήθηκαν ελεύθερες γιατί πίστευαν σε υψηλές αξίες και ιδανικά». Ο ίδιος χρησιμοποίησε το σλόγκαν του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη «με πίστη στις ανθρώπινες αξίες» καλώντας έτσι τους ψηφοφόρους να επιλέξουν την Κυριακή τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, κάλεσε τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να ψηφίσουν «κατά συνείδηση» τονίζοντας πως τόσο ο κ. Αμανατίδης όσο και ο κ. Κασαπίδης συνετέλεσαν στο «να έχει η περιοχή μας αρνητικές πρωτιές, ο ένας με τις αποφάσεις του ως Περιφερειάρχης και ο άλλος ως βουλευτής».

Για μια χώρα που «πρέπει να πάει προς τα εμπρός και να προκόβει» μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος. Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια είπε πως «οι πολίτες έχουν κρίση» και όσον αφορά στον Δήμο Κοζάνης τόνισε «από την πλευρά μου βάζω πλάτη για τον Λάζαρο Μαλούτα».

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια πραγματοποίηθηκε σήμερα στην Κοζάνη ο εορτασμός της 111ης επετείου της απελευθέρωσης της Κοζάνης από τον τουρικό ζυγό.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των ηρώων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και κορυφώθηκαν με τη μεγάλη παρέλαση.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση