Με μηνύματα υπέρ των εργατών ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς στην Κοζάνη

1 Min Read

Ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Με λίγο περισσότερο κόσμο από τις άλλες χρονιές, λόγω των εθνικών εκλογών και την παρουσία υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1η Μάη η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης.

«Για ασύλληπτη συρρίκνωση δικαιωμάτων και μισθών στα χρόνια του μνημονίου» κατά των δημοσίων υπαλλήλων, μίλησε ο Πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Ντέντης, ο οποίος στην ομιλία του έκανε και μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της ημέρας, όταν το 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο, ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σήμερα πιστή σε αυτή την πολιτική, συνεχίζει να υπονομεύει το μέλλον μας, απορρυθμίζοντας την αγορά εργασίας και χαρίζοντας τον ιδρώτα μας στο μεγάλο κεφάλαιο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Ντέντης. Αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Σικάγο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων της κεντρικής πλατείας Κοζάνης.

Την ίδια ώρα στο τέρμα του κεντρικού πεζόδρομου της οδού Ειρήνης, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση και αμέσως μετά πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

Όλγα Τουφεγγοπούλου-www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση