Με ομιλία στην Κοζάνη ολοκλήρωσε την περιοδεία του ο Βασίλης Λεβέντης

3 Min Read

Με ανοιχτή ομιλία στην Κοζάνη (Αβάντζο) ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην περιοχή  ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Ο Τσίπρας βλέπει ότι χρεώνεται με ευθύνες πάνω από τις δυνάμεις του και ότι μόνος του δεν μπορεί», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων λίγο νωρίτερα.
Υπέρ της απλής αναλογικής, χωρίς μπόνους και της ψήφου από τα 17 τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε κατά την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία. Ο κ. Λεβέντης προέβλεψε επίσης τη διεξαγωγή εκλογών προς το τέλος τους 2016 ή αρχές του 2017.

- Advertisement -

«Θέλω να πάμε από μονοκομματικές σε πολυκομματικές κυβερνήσεις. Πρόκειται για μια επιλογή που την υποστηρίζω εδώ και τριάντα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Βασίλης Λεβέντης φάνηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που χρειάζονται για να ψηφιστεί η ο νόμος και να εφαρμοστεί αμέσως, και εκτίμησε μιλώντας από την Πτολεμαΐδα ότι «θα στηρίξουν αυτή την επιλογή της κυβέρνησης, ο Καμένος, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και ηΈνωση Κεντρώων».

Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα στην Κοζάνη, επανέλαβε την άποψη ότι «όσοι δεν στηρίξουν την απλή αναλογική έχουν κάνει συμφωνίες με τον Μητσοτάκη, ή είναι τρελοί» και αναρωτήθηκε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό: «Μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι ένας πρωθυπουργός λέει, να τελειώνουμε με τις μονοκομματικές κυβερνήσεις και να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας; Αυτό είναι πρόοδος. Ο Τσίπρας βλέπει ότι χρεώνεται με ευθύνες πάνω από τις δυνάμεις του και ότι μόνος του δεν μπορεί. Ακόμη και δολίως να το λέει, για να κλείσει το δρόμο του Μητσοτάκη, εμείς τα άλλα κόμματα νομιμοποιούμαστε να μην ψηφίσουμε»;

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ακόμη και να μην περάσει η απλή αναλογική ο Μητσοτάκης, δεν μπορεί να σχηματίσει καν κυβέρνηση με 140 βουλευτές. τον χαρακτήρισε αμετανόητο δεξιό, και όπως τόνισε, «όλα τα δεξιά κόμματα της Ευρώπης είναι υπέρ της απλής αναλογικής, εδώ η δεξιά παρουσιάζεται ανώριμη, μένει στης ΕΡΕ τα χνώτα, του παλιού Καραμανλισμού».

Ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε πως υποστηρίζει την ψήφο στους νέους των 17 ετών, ανέφερε ότι σε άλλες χώρες, οι νέοι ψηφίζουν ακόμη και στα 16 τους χρόνια, δηλώνοντας ότι «ο ίδιος και η Ένωση Κεντρώων εμπιστεύονται τους νέους».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε την είδηση