Με ποντιακούς χορούς ολοκληρώθηκε η Γιορτής Πολυγλωσσίας του Δήμου Κοζάνης (βίντεο και φωτογραφίες)

1 Min Read

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις της 2ης Γιορτής Πολυγλωσσίας του Δήμου Κοζάνης.  Στην αυλή του (3ο – 4ο)Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης «Χ. Μούκα» παρουσιάστηκε ένα ποικίλο πολυεθνικό μουσικό πρόγραμμα από τις χορωδίες του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Νέας Χαραυγής και τη Χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Π.Ε Κοζάνης.
Εκτός των ελληνικών σχημάτων εμφανίστηκαν  η χορωδία του Ελληνοσερβικού Συλλόγου Γυναικών Θεσσαλονίκης , ο Σύλλογος Ρουμάνων «Καρπάθια», το Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα “Μασίς” του Αρμενικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Χαμασκαϊν”,Ουκρανικά παραδοσιακά τραγούδιααπό τη Χορωδία της Ουκρανικής Κοινότητας Βορείου Ελλάδας και παραδοσιακά αλβανικά τραγούδια από την Κορυτσά του Συνόλου παραδοσιακής αλβανικής μουσικής του Δημήτρη Αγκάστρα.
Η αυλαία των γιορτών έπεσε με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ποντιακή διάλεκτο και μουσική που περιλάμβανε ανάγνωση αποσπάσματος «Οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη» στην ποντιακή διάλεκτο, ποντιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρεπάνου και το δρώμενο των «Μωμόγερων» από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου. Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης κάλυψε το σύνολο Ποντιακής Λύρας «Ν. Κοτταρίδη», με τραγουδιστή τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη συνοδευόμενος στο νταούλι από τον Κώστα Κελεσίδη και στο αγγείο τον Σωτήρη Θεοδωρίδη.
Παράλληλη υπήρχε και προβολή φωτογραφικού υλικού με τίτλο «Βαλκανικές Διαδρομές» .

Μοιραστείτε την είδηση