Με συλλαλητήριο στις 7 Απριλίου στην Πτολεμαΐδα ξεκινά το μπαράζ κινητοποιήσεων ενάντια στην πώληση μονάδων η ΓΕΝΟΠ

4 Min Read

Με συλλαλητήριο στις 7 Απριλίου στην Πτολεμαΐδα, μετά από εκστρατεία κινητοποίησης των εργαζομένων και των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζεται να απαντήσει, σε πρώτη φάση, η ΓΕΝΟΠ στις προωθούμενες αποφάσεις για πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Παράλληλα, τα συνδικάτα της ΔΕΗ ετοιμάζονται και για μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων το προσεχές διάστημα, σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα.

- Advertisement -

Επιδιώκοντας τη μέγιστη κινητοποίηση δυνάμεων, η Ομοσπονδία θα προχωρήσει και σε πλατιά οενημέρωση των εργαζομένων της περιοχής, καλώντας σε συνάντηση την Παρασκυή 31 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή στο ξενοδοχείο «Παντελίδης».

Όσο για τη δυναμική των επικείμενων κινητοποιήσεων, το στίγμα έδωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Τεχνικών, του μεγαλύτερου σωματείου της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North. Ο πρόεδρος της ΕΤΕ/ΔΕΗ ανέφερε ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ  θα κάνουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν στην πώληση της ΔΕΗ  αν τελικά εισαχθεί στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να “κατεβάσουν διακόπτες” αν χρειαστεί.

Άλλωστε, τα συνδικάτα της ΔΕΗ έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι προετοιμάζονται για μέρες 2014.

Την κινητοποίηση στις 7 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα στηρίξει και η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο προσανατολισμός των αντιδράσεων αποτελεί ζήτημα αντιπαράθεσης, καθώς από συνδικάτα εργαζομένων, αλλά και δυνάμεις μέσα στα σωματεία έχουν εκφραστεί σοβαρές ενστάσεις για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΓΕΝΟΠ και τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση. Ζήτημα αντιπαράθεσης αποτελεί, επίσης, το ποια γραμμή πάλης απαντά στον πυρήνα και την ουσία της πολιτικής ιδιωτικοποίησης που διαχρονικά ακολουθείται σε σχέση με τη ΔΕΗ, με τις σχετικές συζητήσεις να απασχολούν τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων.

Αδαμίδης: Πάμε για πώληση μονάδων – Ζημιωμένοι θα βγουν οι καταναλωτές

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM” ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε: “Στις 7 Απριλίου θα πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο στη Δυτική Μακεδονία και όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή θα αποφασιστεί ο τρόπος που θα αντιδράσουμε”.

Αναλύοντας τις εξελίξεις με βάση την ενημέρωση που έχει η ΓΕΝΟΠ – η οποία, σημειωτέον, πραγματοποίησε και συνάντηση για το θέμα με το Γ. Σταθάκη – ο κ. Αδαμίδης τόνισε: “Πάμε για πώληση μονάδων. Σε πρώτη φάση τα υδροηλεκτρικά θα μείνουν πίσω, αλλά σε δεύτερη φάση και αυτά θα μπουν στο τραπέζι. Παρουσιάζουν ενδιαφέρον, γιατί χωρίς κόστος καυσίμου παράγουν ενέργεια. Έβαλαν στο μάτι τις συγκεκριμένες μονάδες. Δηλαδή το 40% της ΔΕΗ, όταν στο προηγούμενο διάστημα και ο πρωθυπουργός έλεγε ότι για τέτοια θέματα θα πρέπει τουλάχιστον να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, η πώληση της ΔΕΗ θα ήταν επιζήμια για τους καταναλωτές, καθώς θα αυξηθεί το κόστος της ενέργειας. “Όσοι κάνουν σύγκριση με τις τηλεπικοινωνίες κάνουν μεγάλο λάθος. Στην Ελλάδα οι τηλεπικοινωνίες είναι ακριβές, ενώ η ενέργεια φθηνή. Δεν μπορεί στην Ευρώπη να έχουν φθηνότερες τηλεπικοινωνίες από ό,τι εμείς έχουμε στην χώρα μας. Αντίθετα οι τιμές της ενέργειας στην Ελλάδα είναι φθηνότερες στην Ευρώπη. Ένας λόγος που οι πελάτες δεν φεύγουν από την ΔΕΗ είναι ότι διαθέτει κοινωνικό πρόσωπο. Η ΔΕΗ δεν κόβει εύκολα τα ρεύμα όπως κάνουν οι ιδιώτες πάροχοι” κατέληξε ο κ. Αδαμίδης.

 

http://energypress.gr/news/me-syllalitirio-stis-7-aprilioy-stin-ptolemaida-xekina-mparaz-kinitopoiiseon-enantia-stin

Μοιραστείτε την είδηση