Με στόχο την καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ, ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει στην 5η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων

3 Min Read

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) οργανώνει την 5η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ορθή Κατανάλωση του Αλκοόλ, με την Aιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκστρατεία διεξάγεται με την αποκλειστική υποστήριξη της Diageo και στόχος της  είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση του αλκοόλ.

Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει στην όλη προσπάθεια, ζητούμενο της οποίας   είναι η καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ και η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ατυχημάτων. Πρόκειται για μία  συντονισμένη εκστρατεία ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο που υποστηρίζεται με παράλληλες δράσεις όπως καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καθώς και εκτεταμένη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε όλους τους Δήμους της χώρας, σε εξεταστικά κέντρα υποψηφίων οδηγών, λιμάνια, πανεπιστήμια και θέατρα.

Παράλληλα η δράση συνεχίζεται με την ανάρτηση των link DRINK IQ και ΑΛΚΟΟΛ & ΑΝΗΛΙΚΟΙ σε όλα τα site των δήμων μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ. Το Drinκ IQ είναι ένας διαδραστικός ιστότοπος όπου ο δημότης μεταφέρεται και με πολύ απλές κινήσεις μαθαίνει τι επίδραση έχει το ποτό που καταναλώνει στον οργανισμό του. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δημότης να είναι άνω των 18 ετών. Επίσης η ιστοσελίδα της Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ. ΑΛΚΟΟΛ & ΑΝΗΛΙΚΟΙ περιλαμβάνει πληροφορίες και συμβουλές για τα συνήθη παιδιατρικά ζητήματα και αποτελείται από διάφορες θεματικές ενότητες, μία εκ των οποίων είναι το «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί».

Μέσω αυτής της ενότητας, ο γονέας μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες που έχει η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους, τους τρόπους ανίχνευσης του προβλήματος, καθώς και τα μέσα αναζήτησης λύσεων και διεξόδων. Ο ιστότοπος DRINK iQ έχει δημιουργηθεί ειδικά για να καλύψει όλες τις πλευρές του αλκοόλ και να δώσει τις γνώσεις ώστε να κάνουμε πιο συνειδητές επιλογές σχετικά με την κατανάλωση του αλκοόλ, ακόμα και για την απόφαση να μην καταναλώνουμε αλκοόλ. Επίσης, ο κάθε πολίτης μπορεί να μάθει τις επιδράσεις του αλκοόλ στον οργανισμό, καθώς και για το πώς η υπεύθυνη κατανάλωσή του μπορεί να αποτελεί μέρος ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Έχει μάλιστα την ευκαιρία να δοκιμάσει και τον αλκοολομετρητή  για να υπολογίσει πόσο πίνει, και να μάθει εάν η κατανάλωση αλκοόλ που κάνει βάζει την υγεία του σε κίνδυνο.

Mπορεί να βρει τέλος συμβουλές για το πώς να καταναλώνει αλκοόλ εντός των ορίων καθώς και να αξιοποιεί καλύτερα κάθε περίσταση. Ουσιαστικά ο ιστότοπος του DRINK iQ αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει και να στηρίξει τους δημότες,  ώστε να κάνουν αλλαγές προς όφελος της δικής τους ευεξίας και της καλής υγείας των ανθρώπων γύρω τους. Το διαθέσιμο υλικό μπορούμε να το αναζητήσουμε στους συνδέσμους που παρουσιάζονται ακολούθως :

website https://www.drinkiq.com/el-gr/   www.socped.gr/alkool_kai_anilikoi

Μοιραστείτε την είδηση