Με θετικό πρόσημο ο απολογισμός της εμποροπανήγυρης του Δρεπάνου. Παρουσίαση των αποτελεσμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο

2 Min Read

Περίπου 44.350 ευρώ (4.790 λιγότερα από το 2019) εισέρρευσαν στο ταμείο του Δήμου Κοζάνης από το πανηγύρι του Δρεπάνου στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με τον Διευθυντή Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Γιώργο Μπηλιώνη και την ενημέρωση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Πέμπτης. Ο κ. Μπηλιώνης μίλησε για μια άρτια διοργάνωση, η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε από τις θετικές γνώμες των εκθετών, μέσω ερωτηματολογίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, οι εκθέτες που συμμετείχαν ήταν 128 (11 λιγότεροι από το 2019) εκ των οποίων οι 58 προέρχονταν από την Κεντρική Μακεδονία, οι 23 από την Δυτική Μακεδονία, οι 17 από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, οι 14 από την Θεσσαλία, οι εννέα από την Στερεά Ελλάδα, τρεις από την Ήπειρο και δύο από την Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό (54%) των εκθετών εμπορεύονταν είδη ένδυσης και υπόδησης, 17% είδη διατροφής, το ίδιο ποσοστό πουλούσε διάφορα αξεσουάρ, το 10% οικιακό εξοπλισμό και μόλις το 2% παιχνίδια.

Όσον αφορά στις προτάσεις των εκθετών που απάντησαν στα ερωτηματολόγια (μόλις 13 απαντήσεις υποβλήθηκαν), αυτές αφορούν στην μείωση των τελών, στην παροχή ρεύματος, στην αύξηση των ημερών της εμποροπανήγυρης, προτεραιότητα στους εκθέτες της Δυτικής Μακεδονίας και στην τοποθέτηση χημικών τουαλετών και στην στέγαση με λαμαρίνα των πάγκων.

Όλγα Τουφεγγοπούλου –  www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση