Με τι ασχολήθηκε η Συμπαραστάτρια του Δημότη Κοζάνης- Καταγγελίες για τη θέση των κάδων, αλλά και την έναρξη των παιδικών σταθμών

1 Min Read

21 υποθέσεις διαχειρίστηκε το 2018 συνολικά η Συμπαραστάτρια του Δημότη Κοζάνης Κατερίνα Τσιομπάνου, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση του έτους.

Να σημειωθεί ότι ο θεσμός του Συμπαραστάτη αλλάζει και μετονομάζεται σε δημοτικό και περιφερειακό αντίστοιχα διαμεσολαβητή, καθώς ο Ν. 4555/2018, γνωστός και ως «Κλεισθένης» μεταρρύθμισε το θεσμικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατήργησε τα άρθρα 77 και 179 του Ν. 3852/2010.

Όπως αναφέρει η έκθεση, από τις 21 καταγγελίες, για τις οποίες εκδόθηκαν διαμεσολαβήσεις, οι 11 επιλύθηκαν, τρεις βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης, δύο δεν επιλύθηκαν, δύο απορρίφθηκαν και τρεις δεν εξετάστηκαν, λόγω αναρμοδιότητας.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης και το Ληξιαρχείο πρωταγωνίστησαν στις 7 από τις 21 υποθέσεις.

Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση δημότισσας που διαμαρτυρήθηκε γιατί οι παιδικοί σταθμοί δεν ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση δημότη που διαμαρτυρήθηκε γιατί δύο κάδοι απορριμμάτων βρίσκονται έμπροσθεν του ισογείου παραθύρου του, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να το ανοίξει, ζητώντας την απομάκρυνσή τους.

Τέλος, σε μια υπόθεση η Συμπαραστάτρια απείχε, καθώς ο διαμαρτυρόμενος δημότης για την επιβολή διοικητικού προστίμου ήταν πρώτου βαθμού συγγενής της.

Μοιραστείτε την είδηση